Suomessa nyt kaikkiaan seitsemän omikronin aiheuttamaa tartuntaa – liittyvät samaan ketjuun

Tapauksia on todettu yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, neljä Varsinais-Suomessa sekä kaksi Pohjois-Savossa.

Yksi tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Kuva Helsingin Itäkeskuksesta 19. marraskuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomessa on nyt varmistettu yhteensä seitsemän omikronvirusmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustartuntaa. Kaikki tähän mennessä todetut tartunnat kuuluvat samaan tartuntaketjuun, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tapauksia on todettu yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, neljä Varsinais-Suomessa sekä kaksi Pohjois-Savossa. Paikalliset viranomaiset kartoittavat altistuneita ja tekevät torjuntatoimia sairaanhoitopiirien alueilla.

Tartunnat kytkeytyvät seurueeseen, joka palasi Ruotsista Suomeen.

Ainakaan viisi ensimmäistä tartunnan saanutta ei ole joutunut sairaalaan

Varsinais-Suomessa varmistui eilen perjantaina kolme uutta omikronmuunnoksen aiheuttamaa tartuntaa. Sillon tiedossa ei ollut vielä Pohjois-Savossa varmistuneet tartunnat.

Kolmesta tartunnan saaneesta yksi kuuluu Ruotsista saapuneeseen seurueeseen, jossa todettiin jo aiemmin kaksi omikronmuunnoksen aiheuttamaa tartuntaa. Kaksi muutakin uutta tapausta linkittyy samaan ketjuun.

– Näistä kaksi eivät varsinaisesti kuulu seurueeseen, vaan ovat muulla tavalla yhteyksissä näihin henkilöihin, kertoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala perjantaina.

Rintalan mukaan omikronin aiheuttaman tartunnan saaneet eivät ole joutuneet sairaalahoitoon.

– He ovat kotieristyksessä ja lieväoireisia, eli kukaan näistä neljästä ei ole tarvinnut sairaalahoitoa, Rintala kertoi.