Säiliörekka suistui ojaan Luumäellä – valtatie 26 on poikki useita tunteja

Säiliörekasta on vuotanut maastoon biodieseliä useiden kuutioiden verran.

VT 26 Luumäellä on Kurvilan kohdilta poikki useita tunteja biodieseliä kuljettaneen ajoneuvon suistuttua tieltä. Kuva: Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Ojaan suistunut säiliörekka haittaa liikennettä valtatie 26 Etelä-Karjalassa Luumäellä.

Tie on onnettomuuden vuoksi kokonaan poikki Kurvilan kohdalta noin 9 kilometriä Taavetista Haminan suuntaan.

UPM:n tiedotteen mukaan Lappeenrannasta Haminaan matkalla olleen säiliöauton lastina oli UPM:n valmistamaa biopolttoainetta.

Ojaan suistumisen yhteydessä perävaunuun tuli isoja reikiä eri puolille säiliötä ja biodieseliä vuosi maaperään. Maaperään vuotaneen polttoaineen määrä ei ole vielä tiedossa, mutta Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen arvion mukaan biodieseliä on valunut useiden kuutioiden verran.

UPM:n mukaan maastoon valunut biopolttoaine vastaa ominaisuuksiltaan perinteistä öljypohjaista dieseliä eikä siitä ole välitöntä vaaraa lähiseudun asukkaille.

Pelastustyöt ovat käynnissä ja vuodot on saatu tukittua. Ympäristövahingon torjumiseksi maahan valunut polttoaine ja sen saastuttamat maamassat korjataan pois.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Toni Jaakon mukaan onnettomuuspaikalla on hyvin talviset olosuhteet.

– Tie on liukas ja jäinen, raivaustyöt kestävät useita tunteja.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Onnettomuudesta ei myöskään ole vaaraa lähialueen asukkaille ja muille tien käyttäjille.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävästä puoli yhdeksän jälkeen aamulla. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä Etelä-Karjalasta.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 4.12.2021 klo 11.34: Lisätty kuva ja päivystävän palomestarin kommentit.

Päivitetty klo 12.15: Lisätty UPM:n tiedot.