Kymmeniä ihmisiä kuoli, kun asemiehet hyökkäsivät bussiin Malissa

Mali on kärsinyt vuosiden ajan jihadistien väkivallasta. Paikallisviranomaisten mukaan välikohtauksen uhriluku voi edelleen nousta.

Kuva: Harri Vähäkangas / Yle

Yli 30 ihmistä on saanut surmansa Malissa Länsi-Afrikassa, kun epäillyt islamistit hyökkäsivät bussiin ja sytyttivät sen tuleen maan keskiosassa Moptin alueella.

Välikohtaus tapahtui perjantaina, kertovat tapauksesta uutisoivat Britannian yleisradio BBC (siirryt toiseen palveluun) sekä kansainväliset uutistoimistot.

Valtaosa uhreista oli torille matkalla olleita naisia.

Bussi oli menossa Songon kylästä Bandiagaran kylän torille, kun aseistetut miehet ampuivat sen kuljettajan ja sytyttivät auton tuleen. Paikallisviranomaisten mukaan uhriluku voi edelleen nousta, sillä ihmisiä on yhä kateissa.

Kylät sijaitsevat erittäin levottomalla alueella, jossa toimii sekä al-Qaidan että Isisin kapinallisia.

Suomi mukana EU:n operaatiossa

YK:n rauhanturvaajat turvaavat aluetta tehtävällä Malissa. Kuva: Nicolas Remene / AOP

Länsi-Afrikassa köyhällä ja epävakaalla Sahelin alueella sijaitseva Mali on kärsinyt jihadistien väkivallasta vuodesta 2012 lähtien. Ääri-islamilaiset ryhmät ovat vallanneet maassa lisää alaa.

Tuhannet siviilit ja sotilaat ovat kuolleet väkivallan takia ja sadattuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Malissa on käynnissä YK:n rauhanturvaoperaatio ja EU:n sotilaallisen kriisinhallinnan koulutusoperaatio, johon osallistuu myös suomalaisia sotilaita.

Lue lisää: