Kansanedustaja Jouni Ovaskalla koronatartunta, osallistui torstaina täysistuntoon – altistuneita arviolta alle kymmenen

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan altistumisten kartoittaminen on vielä kesken. Mahdollisia altistumisia on tapahtunut valiokuntien kokouksissa ja täysistunnossa. Kasvomaskeja on käytetty kuuliaisesti ja koronaohjeita noudatettu.

Kansanedustaja Jouni Ovaska eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 23. marraskuuta. Kuva: Lehtikuva

Keskustan kansanedustajalla Jouni Ovaskalla on todettu koronatartunta. Hän kertoi asiasta Twitterissä lauantaina.

Ovaskan mukaan hänen oireensa ovat lieviä. Hän kertoo saaneensa kaksi koronarokotetta. Hän kertoo informoineensa lähikontaktejaan tartunnasta.

Ovaska on ollut eduskunnassa paikan päällä torstain täysistunnossa ja aikaisemmin viikolla valiokuntapalavereissa. Ovaska on muun muassa suuren valiokunnan ja lakiovaliokunnan jäsen.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo, että altistuneita on tämän hetken arvion mukaan alle kymmenen.

– Sen tarkemmin en uskalla tässä vaiheessa sanoa, koska kartoitusta tehdään vielä, Rauhio kertoo Ylelle.

Altistumiset ovat tapahtuneet Rauhion mukaan sekä torstain täysistunnossa että valiokuntien työskentelyssä. Mahdollisia altistumispäiviä ovat olleet torstain lisäksi tiistai ja keskiviikko.

– Täysistunnon sijaan katsomme ennen kaikkea niitä valiokuntien palavereita, koska siellä on ollut pidempiaikaista ja periaatteessa isompaa riskiä.

Vielä on liian aikaista arvioida tilanteen kehittymistä, mutta kovin huolestuneelta Rauhio ei vielä kuulosta.

– Maskeja on käytetty ja ihmisillä on rokotussuoja päällä. Testejä toki tehdään ja (altistuneet) siirtyvät varmaankin etätöihin joksikin aikaa.

Tähän mennessä eduskunnassa ei ole tartuntaryvästä tai jatkotartuntojakaan Rauhion mukaan nähty.

– Meillä on ollut hyvät varotoimet ja kenties hyvää onneakin. Tartunnat ovat olleet yksittäisiä, ne on saatu jostain muualta. Sitten on tehty testit ja karanteenit ja siihen se on aina tyssännyt, Rauhio kuvailee.

Rauhio painottaa, että eduskunnassa mahdolliset altistumiset arvioidaan mielummin "varman päälle", eli vaikka kasvomaskeja ja muita ohjeita on noudatettu kuuliaisesti. Hiljattain koronatoimia on vieläpä kiristetty.