Indonesiassa tulivuorenpurkauksessa kuollut ainakin 13 ihmistä – evakuoinnit keskeytettiin tuhkapilvien takia

Noin 900 ihmistä ehdittiin evakuoida tulivuorenpurkauksen tieltä Indonesiassa ennen kuin pelastustyöt jouduttiin keskeyttämään.

Semerun tulivuori purkautuu Indonesiassa
Semerun tulivuori purkautuu Indonesiassa

Indonesiassa ainakin kolmetoista ihmistä on kuollut Semeru-tulivuoren purkauksen seurauksena. Luku on noussut lauantaina kerrotusta tiedosta kahdellatoista.

Lisäksi noin sata ihmistä on viranomaisten mukaan loukkantunut ja kymmeniä viety sairaalahoitoon, suurin osa palovammojen vuoksi. Noin 900 ihmistä on evakuoitu.

Viranomaiset kertoivat myös, että kymmenen loukkuun jäänyttä ihmistä on saatu pelastettua hengissä.

Valtavat savu- ja tuhkapilvet sumensivat lähialueen taivaan, kun Jaavan saaren itäpuolella sijaitseva Semeru-tulivuori purkautui lauantaina. Laavaa on valunut lähialueen kyliin ja ainakin yksi silta on tuhoutunut.

Sunnuntaina evakuoinnit jouduttiin keskeyttämään tulivuoren rinteessä liikkuvien kuumien tuhkapilvien takia, kertoo pelastusviranomaiset uutiskanava Metro TV:lle.

Jo lauantaina sankat tuhkapilvet vaikeuttivat pelastusoperaatiota ja tuottivat merkittäviä ongelmia alueen lentoliikenteelle.

Kyläläisiä käveli sunnuntaina tuhkan peittämässä Sumber Wuluhin kylässä Jaavan saarella Indonesiassa. Jaavalla purkautui edellisenä päivänä tulivuori Semeru. Kuva: EPA

Ihmiset joutuivat viimeksi pakenemaan Semerun purkauksen alta tasan vuosi sitten joulukuussa. Siitä lähtien tulivuoren uhkatasoa on pidetty korkealla.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla, jossa esiintyy mannerlaattojen saumakohdassa paljon tulivuorenpurkauksia ja maanjäristyksiä. Saaristovaltiossa on lähes 130 aktiivista tulivuorta.

Yli 3,6 kilometriä korkea Semeru on Jaavan saaren korkein vuori.

5.12 klo 7.12 Uutista täydennetty.