Kokkolan Pallo-Veikkojen junioritoiminnan tueksi perustettiin säätiö – Satsataan etenkin valmennukseen ja kilpailutoimintaan

Tarkoituksena on taata junioritoiminnan jatkuminen. Rahaa kerätään lahjoituksilla ja testamentein.

Keskuskenttä on KPV:n kotikenttä Kokkolassa. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Jalkapalloseura Kokkolan Pallo-Veikoissa haluataan parantaa junioreiden valmennusta ja asiaa ajetaankin nyt uuden säätiön avulla.

Junioritoiminnan tueksi on perustettu Pallo pyörii -säätiö.

Säätiön taustahahmoina ja perustajina on kolme vannoutunutta KPV-kannattajaa: Janne Ylinen, Antti Porko ja seuran entinen puheenjohtaja Jouko Vierimaa. He myös istuvat säätiön hallituksessa.

Säätiö kerää rahaa lahjoituksilla ja testamentein. Tuotoilla on tarkoitus järjestää muun muassa valmentajakoulutusta ja parantaa junioreiden harjoitus- sekä kilpailutoimintaa sekä kehittää uusia valmennusmateriaaleja ja -metodeja.

– Ajatus on itänyt pitkään. Oikea aika perustamiselle olisi ollut jo 20 vuotta sitten. Mutta nyt se saatiin kuitenkin aikaan, kommentoi Vierimaa.

Pääoma sijoitetaan vastuullisesti korko- sekä osakerahastoihin ja vain tuottoja käytetään.

– Nyt kasassa on 62 000 euroa, mutta tähtäimessä on kerätä miljoona euroa, kertoo KPV:n seurasihteeri Vierimaa.

Säätiö voi käyttää enintään 80 prosenttia vuotuisesta pääoman nettotuotosta. Jaettavan summan päättää säätiön hallitus. Säätiön ensimmäisiä lahjoittajia ovat perustajajäsenet. Jouko Vierimaa lahjoitti säätiölle 25 000 euroa, Antti Porko 6 000 euroa ja Janne Ylinen myös 6 000 euroa.

Säätiön ensimmäisiä tuottoja voidaan käyttää vuonna 2023.

Kokkolan Pallo-Veikoissa pelaa reilut 500 juniorijalkapalloilijaa.