Taloussanomat: Raahen kultakaivoksen toimitusjohtaja vangittu epäiltynä törkeästä kavalluksesta ja maksuvälinepetoksesta

Rikosten epäillään tapahtuneen Raahessa marraskuun lopussa. Kaivos käynnistettiin Raahessa jo kolmannen kerran marraskuun alussa.

Raahen kultakaivoksella vietettiin kolmannen kerran avajaisia marraskuun alussa. Kuva: Risto Degerman / Yle

Marraskuun alussa kolmannen kerran avattu Raahen kultakaivos on joutunut jälleen vaikeuksiin.

Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Oulun käräjäoikeus on vanginnut viime viikon perjantaina Laivan kaivoksen avanneen yrityksen Otso Goldin toimitusjohtajan todennäköisin syin epäiltynä törkeästä kavalluksesta ja maksuvälinepetoksesta.

Rikosten epäillään tapahtuneen Raahessa marraskuun lopussa

Oulun poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa tapausta vielä lainkaan.

Yhtiöstä kerrotaan, että kaivoksen toiminta jatkuu rikosepäilyistä huolimatta kuitenkin ennallaan.

Yle kertoi marraskuussa, että virallisesti avatun Raahen kultakaivoksen tuotannon nosto jatkuu kevään ajan. Kanadalaisen Otso Goldin tavoitteena on tuottaa kultaa yli 2 500 kiloa vuosittain. Kaupallinen tuotanto alkaa vuodenvaihteessa, ja kaivoksen yhdyskuntasuhteista vastaavan johtajan Juha Tiaisen mukaan tavoitetahtiin päästään kesään mennessä. Sitä ennen tuotantoon on tehtävä vielä lisäinvestointeja.

Otso Gold ja urakoitsijat työllistävät Raahessa yli 250 ihmistä.

Edellisen kerran Raahen kultakaivos on ollut tuotannassa kolme vuotta sitten, ennen kuin toiminta keskeytettiin maaliskuussa 2019.

Lue lisää: