Vaasan kaupunki palkittiin kuntatyön kehittämisestä

Vaasan kaupunki on saanut valtakunnallisen palkinnon aktiivisesta ja innostavasta kuntatyön kehittämisestä. Kaupunki palkittiin eilen 7.12.2021 Finlandia-talolla Kuntatyö2030 –gaalassa. 

Palkinto myönnettiin johtamis- ja esihenkilötaitojen kehittämistyöstä.Touko- ja syyskuun aikana käynnissä ollut Hyvä kiertämään -kampanja innosti mukaan 38 kuntaa ja 9 muuta kuntaorganisaatiota, jotka osallistuivat kampanjaan kertomalla kehittämisteoistaan. Mukana oli yhteensä 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea.

Vaasan kaupunki kertoi Tekojen torilla hyvän johtajan ja työntekijän arvolupauksistaan, jotka otettiin kaupungilla käyttöön vuonna 2019. Arvolupauksia on työstetty kaupungin Henkilöstö -palvelualueella pitkäjänteisesti. Vaasan kaupunki on sitoutunut strategiassaan kehittämään työyhteisötaitoja sekä johtamis- ja esihenkilötaitoja kohti valmentavaa johtamistapaa.

Tekojen tori -alusta kehitettiin osana Kunteko2020 -kunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa, jonka päärahoittajana toimi Euroopan sosiaalirahasto.

– Tunnustus lämmittää sydäntä ja kiitos siitä kuuluu kaikille arvolupauksien tekemiseen osallistuneille työntekijöillemme. Tämä myös kannustaa meitä jatkamaan aktiivista kehittämistyötä. Työyhteisöt, joissa tuetaan toinen toista ja puhalletaan yhteen hiileen, pärjäävät paremmin myös muutostilanteissa. Tämä on varmasti auttanut meitä myös viimeaikaisten poikkeustilanteiden mukana tuomien haasteiden yli. Yhdessä saamme aikaan hienoja asioita, iloitsee Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.