HS ja IS: Mika Lintilä kävi sunnuntaina salibandyottelussa, Kaikkonen keskustanuorten vuosijuhlassa, kumpikin oli saanut viestin kontaktien välttämisestä

Pääministeri Sanna Marin pyysi keskiviikkona anteeksi, että oli ohittanut valtioneuvoston koronasuosituksen. Viikonloppuna ihmisten ilmoilla kävivät myös ministerit Mika Lintilä ja Antti Kaikkonen.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo Helsingin Sanomille tehneensä sunnuntaina ennen salibandyotteluun menemistä koronatestin, jonka tulos oli negatiivinen. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kävi sunnuntaina katsomassa salibandyottelua, vaikka hänkin oli osallistunut samaan EU-ministerivaliokunnan kokoukseen kuin koronatartunnan saanut Pekka Haavisto (vihr.), kirjoittaa Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lintilä oli lehden mukaan saanut valtionneuvostolta tiedon siitä, että altistuneiden ministereiden tulisi välttää kontakteja.

Lintilä kuitenkin arvioi, ettei ollut altistunut perjantain kokouksessa koronalle, sillä hän istui valiokunnan kokouksessa kymmenen metrin etäisyydellä Haavistosta.

Lintilä kertoo tehneensä ennen salibandyotteluun menemistä koronatestin, jonka tulos oli negativiinen.

Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi tiistaina, että puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) osallistui sunnuntaina keskustanuorten 75-vuotisjuhlaan.

Kaikkonen kertoi IS:lle saaneensa tiedon Haaviston koronatartunnasta lauantai-iltana tekstiviestissä, jossa todettiin, että niiden, ”joilla on ollut perjantaina 3.12. sama ohjelma kuin ulkoministerillä”, tulisi välttää kontakteja.

Kaikkonen kertoi, ettei ole EU-ministerivaliokunnan jäsen, vaan istui Haaviston kanssa vain noin vartin ajan eri puolella istuntosalia. Kaikilla oli Kaikkosen mukaan myös maskit.

Marin kävi altistuneena yökerhossa – pyysi anteeksi

Valtioneuvoston kanslian noin kaksi viikkoa sitten päivittämissä toimintaohjeissa suositellaan, että ministerit välttäisivät kontakteja heti, kun ovat saaneet tiedon korona-altistumisesta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pyysi tänään anteeksi sitä, ettei ollut käyttänyt parempaa harkintaa vaan kävi lauantaina yökerhossa altistuttuaan koronalle samassa EU-ministerivaliokunnan kokouksessa perjantaina.

Marin on EU-ministerivaliokunnan puheenjohtaja.

Marinilla ei ollut virkapuhelinta mukana lauantai-iltana, joten hänelle puhelimeen lähetetyt kehotukset kontaktien välttämisestä jäivät saamatta. Marinin mukaan hänellä oli baarissa vain eduskuntapuhelin.

Keskiviikkona Marin sanoi, ettei hänelle ollut toimitettu uusinta koronaohjeistusta, jossa suositellaan, että ministerit välttäisivät kontakteja heti, kun ovat saaneet tiedon korona-altistumisesta.

Keskiviikkona valtioneuvoston johto ja turvallisuusjohto kävivät läpi valtioneuvoston sisäiset koronaohjeistukset ja sopivat, että niihin tehdään tarkennuksia ja käytäntöihin muutoksia.

Ministereille laaditaan omat, valtioneuvoston covid-19-epidemian yleisohjetta tarkemmat ohjeet. Ohjeiden jakelumenettelyä parannetaan ja turvaviestien hälytysjärjestelmää kehitetään.