Viisi senttiä viemärivettä pulppusi omakotitalon lattialle Muuramessa, pakkanen ehkä halkaisi likaputken: "Tilanne oli epämiellyttävä"

Putkirikkoja on odotettavissa etenkin jos sääennusteet pitävät paikkansa ja sää lähtee nopeasti lauhtumaan. Jo 15 asteen pakkanen rikkoa vesiputken.

Pakkanen kasvattaa putkirikon vaaraa. Muuramen tapauksessa putken rikkoutumisen tarkka syy ei toistaiseksi ole selvillä. Kuvituskuva. Kuva: Yle

Muuramessa Mehtolanniementiellä sattui myöhään keskiviikkoiltana tapaturma omakotitalossa, kun viemäriputki halkesi toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Päivystävän palomestarin mukaan likavettä ehti pulputa 200 neliön tiloihin lattialle suunnilleen viisi senttiä kauttaaltaan.

– Kyllä voi sanoa, että tilanne oli epämiellyttävä, kommentoi palomestari Jukka Järvinen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Järvinen ei osaa tarkasti arvioida, kuinka kauan vuoto ehti jatkua, mutta hälytyksestä pelastuslaitoksen saapumiseen paikalle kului suunnilleen viisitoista minuuttia ennen iltakymmentä.

Asukkaat olivat tuolloin jo saaneet vedentulon tyrehdytettyä, ja pelastuslaitos lähinnä pumppasi likavedet pois lattialta. Talon omistajan tehtäväksi jää tilojen tarkempi siivoaminen.

Vielä ole varmuutta siitä, mikä putkirikon aiheutti, mutta Järvinen arvelee, että syy saattaa liittyä kireään pakkaseen. Vastaavia tehtäviä tulee muitakin lähitulevaisuudessa, kun putket ovat jäässä.

– Etenkin kun sää lähtee lauhtumaan, niin tällainen vaara on olemassa, Järvinen sanoo.

Tästä linkistä voit lukea, miten jo 15 asteen pakkanen voi aiheuttaa putkirikon ja mitä on tehtävissä vahingon välttämiseksi.