Hyppää sisältöön

Etelä-Savon pelastuslaitokselle neljä uutta palomiehen virkaa – määräaikaisuuksiin huonommin hakijoita

Neljän palomiehen virkojen perustaminen hyväksyttiin tiistaina Mikkelin kaupunginhallituksessa. Pelastujohtaja toivoo, että virat täytetään mahdollisimman pian.

Varsinkin Etelä-Savon pienempiin kuntiin on ollut vaikea löytää palomiehiä. Kuvituskuva. Kuva: Dani Branthin / Yle

Mikkelin kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina neljän palomiehen viran perustamisen.

Virkojen perustaminen johtuu siitä, että määräaikaisia palomiehiä on ollut vaikeus palkata. Pelastusjohtaja Seppo Lokan mukaan vakituisten virkojen perustamisella pyritään siihen, että alan veto- ja pitovoima pysyisi hyvänä. Nyt perustettavat virat on tarkoitus täyttää mahdollisimman pian.

– Käytännössä se menee ensi vuodelle. Työnantajan kannalta on aina parempi, että mahdollisimman moni työskentelee toistaiseksi voimassaolevissa virka- tai työsuhteissa, Lokka sanoo.

Tähän mennessä Etelä-Savossa on kyetty hoitamaan kaikki velvoitteet, mutta varsinkin pienemmille paikkakunnille pelastajien palkkaaminen on osoittautunut haastavaksi.

– Kun pyrimme täyttämään virkoja vakituisesti, niin pyrimme samalla myös siihen, että voisimme paremmin houkutella henkilöstöä ja vetovoima ja pitovoima olisi hyvällä tasolla. Toistaiseksi olemme pystyneet pelastustoimen ja ensihoidon palvelut tuottamaan palvelutasopäätöksen ja sopimusten mukaisesti, Lokka sanoo.

Virkojen perustaminen ei aiheuta lisäkustannuksia, sillä vakituiset palomiehet eivät maksa enempää kuin määräaikaisetkaan. Palkkakustannukset ovat vuositasolla 200 000 euroa.