Kiinalaisyritykset halukkaita tukemaan isopandojen suojelua Ähtärissä

Ähtärin eläinpuisto järjestää ensi viikolla hotelli Marskissa Helsingissä tilaisuuden, jonne Suomessa toimivat kiinalaisyritykset lähettävät edustajiaan.

Pyry ja Lumi tulivat Suomeen tammikuussa 2018. Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Suomessa toimivat kiinalaisyritykset ovat halukkaita tukemaan isopandojen suojelua edelleen Suomessa. Ähtärin eläinpuisto järjestää tiistaina Helsingissä tilaisuuden, jossa kiinalaiset ovat vahvasti mukana.

Tapahtumaan saapuu kiinalaisten yritysten edustajia. Eläinpuiston tapahtumakutsun mukaan osa yrityksistä on jo lähdössä tukemaan suojeluhankkeen toteutumista ja osa on kiinnostunut tulemaan mukaan.

Tapahtumaan saapuu myös Kiinan Suomen-suurlähettiläs Chen Li. Hän puhuu pandojen merkityksestä historiassa, nykypäivänä sekä Suomen ja Kiinan välisissä suhteissa. Li on kertonut aiemmin julkisuudessa, että lähetystö on ryhtynyt toimiin (siirryt toiseen palveluun) pandojen pitämiseksi Suomessa.

Ähtärin eläinpuisto on ratkonut viime ajat suuria taloudellisia vaikeuksiaan ja hakenut tukijoita isopandojen suojeluohjelman jatkamiseksi Suomessa.

Jos talousongelmiin ei löydy ratkaisua, viimeinen vaihtoehto on lähettää isopandat ennen aikojaan takaisin Kiinaan. Tähän ratkaisuun Ähtärissä ei haluta päätyä, mutta eläinpuiston ei myöskään anneta kaatua pandojen ylläpitoon.

Lue myös: