Turun joulurauhan julistukseen pääsee tänä vuonna paikan päälle vain maskin kanssa, jos edes siten

Turku tiedotti torstaina, että joulurauhan julistuksessa tulee tänä vuonna käyttää kasvomaskia, mikäli yleisö pääsee paikalle. Pääseekö yleisö seuraamaan tilaisuutta, on vielä auki.

Joulurauhan julistus Turussa vuonna 2017. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Turku seuraa koronatilanteen kehittymistä Varsinais-Suomessa tulevien viikkojen aikana tiiviisti, sillä pormestari Minna Arven on pian määrä tehdä lopullinen päätös siitä, pääseekö yleisö seuraamaan joulurauhan julistusta Vanhalle Suurtorille.

Kaupungin tiedotteen mukaan tapahtumassa tulee joka tapauksessa käyttää kasvomaskia, mikäli yleisö otetaan paikalle. Viime vuonna Vanhan Suurtorin alue aidattiin, jotta yleisö ei tulisi seuraamaan julistusta.

Tapahtuman ohjelmaan ei ole tulossa muutoksia. Protokollapäällikkö Mika Akkanen lukee tutun julistuksen Brinkkalan talon parvekkeelta ja esiintymässä ovat Laivaston soittokunta, sekä mieskuoro Laulun ystävät ja Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit.

Yle lähettää joulurauhan julistuksen perinteiseen tapaan suorana lähetyksenä jouluaattona radiossa, televisiossa ja Yle Areenassa.