Hyppää sisältöön

Koillismaan joukkoliikenteestä voi kertoa nyt kokemuksia ja toiveitaan – verkkokysely auki

Kysely koskee linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä, sekä liikennettä Oulusta Koillismaalle. Vastauksia toivotaan myös Lapin ja Kainuun kuntien Koillismaan yhteyksistä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kartoittaa tarpeita Koillismaan joukkoliikenteelle liikennöintisopimusten kilpailutuksen kynnyksellä. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pohjois-Suomessa kysytään nyt laajasti mielipiteitä Koillismaan joukkoliikenteestä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa, miten esimerkiksi vuorotarjontaa voisi kehittää. Myös joukkoliikennettä käyttämättömiltä pyydetään vastauksia, jotta linjoja voidaan suunnitella paremmin tarpeita vastaavaksi.

Kyselyyn vastataan verkkolomakkeella, joka on auki 23. joulukuuta asti.

Kysely koskee kuntien välistä linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä sekä liikennettä Oulusta Koillismaalle. Kyselyyn toivotaan vastauksia myös useiden Lapin ja Kainuun kuntien Koillismaan yhteyksistä.

Nämä kunnat ovat Kajaani, Puolanka, Suomussalmi, Kemijärvi, Posio, Ranua, Rovaniemi ja Salla.

Kyselyn ulkopuolelle on rajattu Lapin ja Kainuun maakuntien sisäinen linja-autoliikenne, VR:n junaliikenne sekä kuntien sisäiset koululais- ja asiointikuljetukset.

ELY-keskus tekee kartoitusta palvelutaso- ja linjastosuunnitelmaa ja pian tulevaa kilpailutusta varten. Nykyiset liikennöintisopimukset Koillismaan suunnittelualueella päättyvät kesäkuussa 2023.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.