Hyppää sisältöön

Kajaanin Kruununpuodinmäelle ei tule siltaa – korkein hallinto-oikeus hylkäsi Kajaanin valituksen

Kajaanin Kruununpuodinmäelle ei saa rakentaa siltaa Kajaaninjoen yli. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan sillan ei tarvitse ylittää Kajaaninjokea nimenomaan Kruununpuodinmäen kohdalla.

Silta olisi tullut Ämmäkosken voimalaitoksen kohdalle. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kajaanin Kruununpuodinmäelle ei tule siltaa Kajaaninjoen yli.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan sillan ei tarvitse ylittää Kajaaninjokea nimenomaan Kruununpuodinmäen kohdalla, vaan sille on muitakin tyydyttäviä vaihtoehtoja.

Kajaanin kaupunki kaavoitti sillan Kruununpuodinmäelle, jonka kohdalla on liito-oravan ja viiksisiipan elinalueita. ELY-keskus hylkäsi Kajaanin kaupungin hakemuksen poikkeusluvasta. Sillan rakentaminen olisi heikentänyt ELY-keskuksen mukaan liito-oravan ja viiksisiipan elinoloja.

Kajaanin kaupunki valitti ELY-keskuksen päätöksestä vuonna 2018 ensin Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen vedoten siihen, että Kruununpuodinmäen silta ei ole hakemuksen perusteena olevien tavoitteiden saavuttamiseksi ainoa tyydyttävä vaihtoehto.

Kajaani valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen (siirryt toiseen palveluun). Perusteet ovat samat kuin hallinto-oikeudella, eli sillan voi rakentaa muuallekin kuin Kruununpuodinmäelle. Kajaanin Kruununpuodinmäen siltahanke on nyt siis lopullisesti hylätty.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.