Hyppää sisältöön

Torniossa toimivan Aineen taidemuseon johtajaksi valittiin Virpi Kanniainen

Taiteen maisteri Virpi Kanniainen on toiminut Tornion Aineen taidemuseossa jo vuosia.

Uusi museonjohtaja Virpi Kanniainen aikoo jatkaa työtä taiteen saavutettavuuden parantamiseksi. Aineen taidemuseo palkittiin vuonna 2018 ansioistaan museoalaa uudistavana toimijana alueellaan. Kuva: Anu Pasanen, Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseon johtokunta päätti torstaina nimittää taidemuseon uudeksi johtajaksi taiteen maisteri Virpi Kanniaisen.

Kanniainen on työskennellyt Tornion Aineen taidemuseon amanuenssina vuodesta 2011. Viimeksi kuluneen vuoden hän on toiminut museonjohtajan viransijaisena. Erilaisten hankkeiden kautta Kanniainen on ollut mukana Aineen taidemuseon toiminnassa jo parikymmentä vuotta.

Kanniainen on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2000 ja tehnyt taidehistorian laudaturtutkielman vuonna 2015. Lisäksi hän on täydentänyt tutkintoaan muun muassa taidekasvatuksen, museologian, johtamisen sekä asiakirjahallinnon opinnoilla.

Virpi Kanniainen kertoo jatkavansa museotyön vaikuttavuuden ja taiteen saavutettavuuden kehittämistä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Aineen taidemuseo on tullut tunnetuksi museotyön edelläkävijänä.

Aineen taidemuseon entinen johtaja Katriina Pietilä-Juntura jäi tehtävästä eläkkeelle syksyllä.

Aineen taidemuseo on avattu vuonna 1985. Sen tausta liittyy vahvasti torniolaisten Veli ja Eila Aineen vuosikymmenien mittaiseen taiteen keräilyyn.

Lue myös:

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.