Hyppää sisältöön

Etelä-Karjalassa varmistui koronaviruksen omikronmuunnos

THL:n mukaan Suomessa on varmistunut tähän mennessä yhteensä 20 omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronatartuntaa.

THL:n mukaan omikrontartuntojen leviämistä voi estää samoilla toimenpiteillä kuin muitakin koronatartuntoja. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Etelä-Karjalassa on varmistunut omikronmuunnoksen aiheuttama koronavirustartunta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Suomessa on varmistunut yhteensä 11 uutta omikrontapausta. Ne ovat olleet Etelä-Karjalan sekä Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueilla.

Eksoten infektioylilääkärin Sami Raasakan mukaan omikrontapauksia on varmistunut Etelä-Karjalassa yksi. Hänen mukaansa omikrontapaus liittyy matkailuun, mutta ei Venäjän-matkaan.

Yhteensä omikrontapauksia on varmistunut Suomessa nyt 20.

THL:n mukaan alustavissa tutkimuksissa on todettu, että kaksi koronarokoteannosta antaa vain vähän suojaa lievältä omikronmuunnoksen aiheuttamalta infektiolta. Niin ikään alustavien tietojen perusteella näyttää kuitenkin siltä, ettei omikron väistä rokotteiden antamaa suojaa vakavalta tautimuodolta.

– Lisäksi Britanniassa tehtyjen tutkimusten perusteella näyttää siltä, että kolmas rokoteannos lisää suojatehoa merkittävästi lievää omikronin aiheuttamaa tautia vastaan ja siten todennäköisesti myös vakavaa tautia vastaan, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa.

Lisätty Sami Raasakan kommentit kello 16.21.

Lue myös: