Hyppää sisältöön

Miesten ilta lähti käsistä Riihimäellä: pahoinpitelivät henkilön kaatuneen juoman takia, kävivät järjestyksenvalvojiin käsiksi

Forssassa henkilöauton kuljettaja lähti poliisia karkuun, mistä seurasi vaarallinen takaa-ajo. Hämeen poliisin perjantai oli tavanomaista kiireisempi.

Erilaiset liikennetehtävät, humalaisten nahistelut sekä ravintoloissa että asunnoissa työllistivät poliisipartioita perjantaina ja varhain lauantaiaamuna. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Hämeen poliisin viikonlopun avaus oli kiireinen. Vuorokauden aikana poliisilla oli 250 tehtävää, joista ilta- ja yöaikaan 150.

Kahden miehen illanvietto kärjistyi häiriköintiin ja väkivaltaan Riihimäellä.

Poliisi sai hieman ennen puoltayötä ilmoituksen käynnissä olevasta pahoinpitelystä ravintolassa Kauppakadulla. Kun poliisi pääsi paikalle, olivat järjestyksenvalvojat jo raudoittaneet kaksi tappelijaa.

Pahoinpitely oli todistajien mukaan saanut alkunsa vahingossa kaatuneesta juomasta. Raudoitetut miehet alkoivat pahoinpidellä uhria, kun hän yritti siivota kaatamaansa juomaa. Pahoinpitelijät vastustelivat järjestyksenvalvojia, jotka tulivat tappeluun väliin. Uhrin vammat eivät poliisin tiedotteen mukaan vaatineet välitöntä hoitoa.

Poliisille selvisi myös, että kyseiset miehet olivat sekoilleet läheisessä ravintolassa jo ennen pahoinpitelyä. He olivat virtsanneet ravintolan kivijalkaan ja käyneet heitä huomauttaneiden järjestyksenvalvojien päälle.

Poliisi kirjasi miesten toiminnasta rikosilmoituksia ja kuljetti heidät poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Takaa-ajo Forssassa

Henkilöauton kuljettaja lähti poliisia karkuuun Forssassa Ronttiskadulla yhdeksän aikaan illalla. Kuljettaja ajoi poliisin mukaan huomattavaa ylinopeutta ja aiheutti useita vaaratilanteita.

Kuljettajan taidot loppuivat Härkätietä lähestyessä. Hän suistui oikealle kaartuvassa mutkassa tien vasemmalle puolelle.

Autoa kuljettanut alle 50-vuotias mies puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Poliisin mukaan autosta löytyi huumeita sekä ampuma-asetarvikkeita.