Hyppää sisältöön

Vain kourallinen matkustajia nousi kyytiin, kun Allegro-juna alkoi jälleen kulkea Pietarista Helsinkiin

Pietarin ja Helsingin välinen junaliikenne oli poikki yli puolitoista vuotta koronapandemian takia. Koronarajoitusten takia valtaosa venäläisistä saa matkustaa Suomeen vain välttämättömistä syistä.

Allegro-juna palasi kulkemaan Pietarin ja Helsingin välille
Allegro-juna palasi kulkemaan Pietarin ja Helsingin välille

Ensimmäinen Allegro-juna yli puoleentoista vuoteen lähti Pietarista sunnuntaiaamuna Venäjän rautateiden torvisoittokunnan saattelemana. Juhlavasta tunnelmasta huolimatta kyytiin astui vain muutama kymmenen matkustajaa.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne keskeytettiin koronapandemian alkuvaiheessa maaliskuussa 2020. Normaaliliikenteeseen ei ole vieläkään palattu. Allegrolla on nyt molempiin suuntiin kaksi lähtöä vuorokaudessa, kun ennen pandemiaa niitä oli neljä.

Matkustajamääriä hillitsevät yhä koronan takia asetetut matkustusrajoitukset. Valtaosa venäläisistä saa tulla Suomeen vain välttämättömistä syistä, kuten tapaamaan perhettään.

Poikkeuksena olisivat EU:n tai WHO:n hyväksymän koronarokotteen saaneet, mutta heitä on Venäjällä äärimmäisen vähän. Kumpikaan järjestö ei ole toistaiseksi hyväksynyt Sputnikia tai muita Venäjän käyttämiä rokotteita.

Matkailua rajoittavat myös molemmissa maissa laajasti käytössä olevat koronapassit. EU ja Venäjä eivät ole tunnustaneet toistensa koronapasseja.

Suomalaiset saavat matkustaa vapaasti Venäjälle Allegrolla, mikäli heillä on viisumi ja enintään kaksi vuorokautta vanha negatiivinen koronatestitulos.

Lue myös: