Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia Hämeenlinnan lokakuisista puukotuksista

Kahden nuoren välille tuli riitaa, mikä johti puukotuksiin lokakuun 17. päivänä. Tapaus sattui Hämeenlinnassa Palokunnankadun ja Saaristenkadun risteyksessä, johon oli kokoontunut nuoria.

Puukotustapauksia käsitellään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa maanantaina 13. joulukuuta ja keskiviikkona 15. joulukuuta. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnassa lokakuussa tapahtuneen puukotuksen käsittely on alkanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Tapauksessa kahden nuoren välille oli syntynyt riitaa, mikä johti puukotuksiin. Syyttäjä vaatii toiselle miehistä ehdollista vankeusrangaistusta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja toiselle ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä.

Haastehakemuksen mukaan törkeän pahoinpitelyn yrityksestä syytetty mies oli lyönyt uhria nyrkillä pään aluelle, minkä lisäksi syytetty oli yrittänyt lyödä uhria metallisella putkella sekä useita kertoja puukolla. Yksi puukon iskuista osui uhrin reiteen.

Puukolla ja metallisella putkella varustautunut mies oli kutsunut uhrin luokseen tarkoituksenaan tehdä tälle ruumiillista väkivaltaa. Syyttäjän mukaan teon vaikuttimena on ollut kosto syytetyn ja uhrin ystävän välisestä aiemmasta riitatilanteesta.

Törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä syyttäjä vaatii epäillylle ehdollista vankeusrangaistusta ja valvontaa, jos valvonta katsotaan tarpeelliseksi. Syyttäjälaitos on tilannut seuraamusselvityksen.

Törkeän pahoinpitelyn yrityksen uhriksi joutunut mies on niin ikään syytettyjen penkillä. Syyttäjän mukaan hän on välittömänä kostona yrittänyt tappaa toisen riidan osapuolista lyömällä tätä puukolla ylävartaloon. Miehellä on aiempaa rikoshistoriaa. Syyttäjä vaatii hänelle tapon yrityksestä vähintään viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.