Hyppää sisältöön

Kittilän uusi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen: "Viiden vuoden kuluttua voimme sanoa, että Kittilä on Suomen elinvoimaisin sivistyskunta"

Kittilän kunnanjohtajan viiden vuoden määräaikaiseen virkaan on valittu Jari Rantapelkonen.

Jari Rantapelkonen on Kittilän viides kunnanjohtaja vuonna 2014 irtisanotun Anna Mäkelän jälkeen. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Kittilän kunnanvaltuusto on valinnut kunnan uudeksi johtajaksi Enontekiön kunnanjohtajan Jari Rantapelkosen. Rantapelkonen uskoo Kittilän elinvoiman jatkavan kasvuaan.

– Kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueille noin vuoden päästä, niin tästä viiden vuoden kuluttua voimme sanoa, että Kittilä on Suomen elinvoimaisin sivistyskunta. Tuohon sisältyy ajatus opetuksesta, kulttuurista ja sivistyksestä, Rantapelkonen sanoi maanantaina kunnanvaltuuston haastattelussa.

Kunnan väkilukuun Rantapelkonen toivoo kasvua.

– Näkisin mielelläni, että Kittilässä on asukkaita nykyistä enemmän ja asukkaat ovat ylpeitä Kittilän kunnasta. Että täällä on hyvä asua ja elää.

Edunvalvonnassa Rantapelkonen korostaa tierahojen, kuituverkon ja lentokentän mahdollisen laajentamisen merkitystä.

Kirjat vaihtuvat Kittilään

Koulutukseltaan Rantapelkonen on sotatieteiden tohtori ja valtiotieteiden lisensiaatti. Hän on toiminut Enontekiön kunnanjohtajana vuodesta 2014 lähtien.

Hän aikoo muuttaa kirjansa Kittilään.

Uuden kunnanjohtajan palkka on 8 233 euroa kuukaudessa.

Kittilän kunnanvaltuusto päätti kunnanjohtajan valinnasta suljetulla lippuäänestyksellä. Rantapelkonen sai 15 ääntä, mikä on yli puolet äänistä ja tuli valituksi ensimmäisellä kierroksella.

Kittilän johtaminen on ollut tuulinen paikka

Kittilän kunnanjohtajan virka on ollut tuulinen pesti.

Nykyinen kunnanjohtaja Antti Jämsén on hoitanut virkaa vuoden määräaikaisuuksilla kolme viime vuotta. Hän on Kittilän neljäs kunnanjohtaja Anna Mäkelän seitsemän vuotta sitten tehdyn irtisanomisen jälkeen.

Näin ollen Rantapelkonen on viides kunnanjohtaja Mäkelän irtisanomisen jälkeen.

Korkein hallinto-oikeus kumosi Mäkelän irtisanomisen menettelyvirheen perusteella viisi vuotta sitten.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.