Hyppää sisältöön

Yöllisen ulosajon päihtynyt kuljettaja pakeni paikalta – taustalla identiteettivarkaus

Poliisi epäilee, että huomattavaa ylinopeutta ajanut päihtynyt mies pakeni kolaripaikalta. Auto oli saatu haltuun väärennetyllä henkilöllisyydellä.

Tieliikennekeskus oli hoitamassa autoa pois kolaripaikalta viime torstaina. Kuva: Miikka Varila / Yle

Myöhään viime keskiviikkoiltana sattui Tampereen Lakalaivan liittymässä henkilöauton ulosajo. Liikenne Pirkkalan suunnasta Helsinkiin johtavalla rampilla keskeytettiin noin puoleksi tunniksi.

Huomattavaa ylinopeutta ajanut henkilöauto ajoi erkanemisramppiin ja osui kaiteeseen. Auto törmäsi perä edellä opastemerkkiin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Auto oli saatu väärennetyllä henkilöllisyydellä käyttöön autoliikkeestä koeajotarkoitukseen. Onnettomuuden jälkeen kuljettaja pakeni paikalta, mutta poliisi otti pian kiinni epäillyt tapahtumapaikan läheisyydestä.

– Kiinniotettu kiisti kuljettaneensa autoa, mutta meillä on vahvat perusteet epäillä, että hän on kuljettanut autoa, päihteiden vaikutuksen alaisena, tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Pirkanmaalainen mies on vangittuna ja epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sekä törkeästä petoksesta.

– Useammasta rikossarjasta esitettiin vangittavaksi, kiinniotetulla oli muita vastaavia rikoksia taustalla, Uusipaikka sanoo.

Tapauksella oli silminnäkijöitä. Pirkanmaan pelastuslaitos sain tiedon ulosajosta viime keskiviikkoiltana kello 23.36. Liikenne palautui normaaliksi noin kello puoli yksi torstain vastaisena yönä.

Aiheesta lisää: