Hyppää sisältöön

Kotkassa osa joulukirkoista pidetään tänä vuonna ulkona – samalla niiden määrää on lisätty

Kotka-Kymin seurakunta rajaa joulunajan tilaisuuksien osallistujamäärää vallitsevan koronatilanteen takia. Koronapassin käyttöönotto julkisessa uskonnonharjoituksessa ei ole mahdollista.

Osa Kotkan joulukirkoista järjestetään tänä vuonna ulkosalla. Kuvituskuva. Kuva: Ilona Pesu

Kotkassa osa joulukirkoista pidetään tänä vuonna ulkona. Samalla järjestettävien joulukirkkojen määrää on lisätty.

Kotka-Kymin seurakunta kertoo rajaavansa joulunajan tilaisuuksien osallistujamäärää vallitsevan koronatilanteen takia. Joulukirkkojen osallistujamäärää rajataan kolmannekseen tilojen sallimasta henkilömäärästä.

Joulukirkkoihin voi osallistua myös verkon välityksellä. Esimerkiksi jouluaattona verkossa lähetetään kaksi jouluhartautta, Karhulassa sijaitsevan Kymin kirkon perhehartaus kello 13 ja jouluaattoillan kirkko kello 21. Myös joulupäivänä ja tapaninpäivänä tilaisuuksia lähetetään striiminä.

Koronapassin käyttöönotto julkisessa uskonnonharjoituksessa ei ole mahdollista. Koronapassia ei voi edellyttää muissakaan seurakunnan ydintehtäviin liittyvissä toiminnoissa, kuten kirkollisissa toimituksissa.

Sen sijaan Kotka-Kymin seurakunta ottaa koronapassin käyttöön joulukonserteissa ja Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Koronapassi kysytään kaikilta yli 16-vuotiailta osallistujilta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.