Hyppää sisältöön

Kuntayhtymä Essote siirtyy koronavirusepidemiassa leviämisalueeksi

Päätös koskee kaikkia Essoten alueen yhdeksää kuntaa Hirvensalmea, Joroista, Juvaa, Kangasniemeä, Mikkeliä, Mäntyharjua, Pertunmaata, Pieksämäkeä ja Puumalaa.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Kuntayhtymä Essoten alue siirtyy koronavirusepidemiassa vakavampaan vaiheeseen, eli leviämisalueeksi.

Asiasta päätti tänään Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä.

Yksistään maanantain aikana Essoten alueella todettiin 23 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on koronavirustaudin vuoksi tällä hetkellä neljä henkilöä, joista yksi tehohoidossa.

– Alueellamme on nähtävissä hyvin nopeaa tartuntamäärien kasvua ja tartuntojen leviämistä myös rokotettujen parissa, mikä voi viitata koronaviruksen omikron-variantin jo saavuttaneen Etelä-Savonkin, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa tiedotteessa, vaikka korostaa ettei asiasta ole varmuutta.

Koronanyrkki katsoo kuntayhtymän tilanteen kääntyneen selkeästi ja nopeasti huonompaan suuntaan.

– Terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi nyt on todella tärkeää vähentää ihmisten välisten lähikontaktien määrää, Seppälä painottaa.

Ryhmä esittää, että leviämisalueeksi siirtymisen lisäksi Itä-Suomen aluehallintovirasto tekisi alueellisen päätöksen asiakas- ja yleisötilojen käytöstä. Tällä pyritään siihen, että koronatartunnan riskien ehkäisyyn.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintolat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.