Hyppää sisältöön

Paperille tulostettua koronapassia joutuu nyt odottamaan – Eksote toivoo malttia

Koronapassin saa tallennettua itselleen Omakanta-palvelusta. Palvelu vaatii kuitenkin esimerkiksi verkkopankkitunnuksia.

Koronarokotustodistuksia on saanut Omakanta-palvelusta heinäkuusta lähtien, mutta moni on havahtunut asiaan, kun koronapassi otettiin käyttöön. Kuvassa on Omakannasta tulostettu todistus. Kuva: Silja Viitala / Yle

Paperille tulostettua koronarokotustodistusta joutuu nyt odottamaan Etelä-Karjalassa reilun viikon. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten mukaan koronapassipyyntöjä on tällä hetkellä jonossa noin 1 200.

Paperille tulostettua koronapassia ovat pyytäneet hyvinvointiasemilta etenkin nuoret ja ikäihmiset, joilla ei ole Omakanta-palvelun käyttöön tarvittavia verkkopankkitunnuksia.

Eksote toivoo, että omaiset auttavat ikäihmisiä koronapassin hankkimisessa esimerkiksi opastamalla Omakannan käyttöön tai puolesta asiointiin.

Koronapassi on käytössä 16 vuotta täyttäneillä. Myös alaikäinen voi hankkia koronapassin itse Omakannasta, jos hänellä on omat verkkopankkitunnukset.

Alaikäiselle voidaan tulostaa koronapassi hyvinvointiasemalla vain, jos hän on antanut Kanta-suostumuksen ja allekirjoittanut sen hyvinvointiasemalla. Koronapassia ei kuitenkaan saa ruuhkien takia mukaansa samalla käynnillä, jolla antaa Kanta-suostumuksen.