Hyppää sisältöön

Riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa tammikuussa

5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset järjestetään ainakin ensi alkuun Verkatehtaalla. Rokotteet ovat jo tulleet Hämeenlinnaan. Rokotettavien määriä arvioidaan parhaillaan.

Riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset voidaan aloittaa kunnissa sitä mukaan kuin järjestelyt on tehty. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa tammikuun puolessa välissä. Rokotteita on jo saatu maakuntaan ja kaupunki tekee parhaillaan järjestelyjä rokotuksiin liittyen.

Todennäköisesti riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat tullaan rokottamaan Verkatehtaalla, minne heille järjestetään omat rokotuspisteensä. Kouluihin ei ainakaan vielä koronarokotuksia viedä, kertoo palvelupäällikkö Heli Haapala Hämeenlinnan kaupungilta. Rokotettavien määriä Hämeenlinnassa arvioidaan parhaillaan.

– Kovin suurista rokotettavien määristä emme kuitenkaan puhu, kertoo Haapala.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan muista maista kertyneen tiedon perusteella rokotteen yleisimmät haittavaikutukset lapsilla ovat olleet samankaltaisia kuin yli 12-vuotiailla rokotetuilla.

– Suurin osa haittavaikutuksista on lieviä ja ohimeneviä, esimerkiksi punoitusta ja turvotusta rokotuskohdassa, kuumetta ja päänsärkyä sekä väsymystä, lihassärkyjä ja vilunväristyksiä, sanoo ylilääkäri Emmi Sarvikivi THL:n lähettämässä tiedotteessa.

THL on laatinut kunnille erilliset ohjeet 5–11-vuotiaiden riskiryhmistä koronarokotuksia varten. Kunnat voivat aloittaa riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset heti kun saavat järjestelyt tehtyä.