Hyppää sisältöön

Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt pääsee kilpailemaan Berliinin elokuvajuhlille

Tytöt tytöt tytöt kilpailee Berliinissä Kristallikarhu-palkinnosta. Viime viikolla kerrottiin, että elokuva pääsee Pohjois-Amerikan tärkeimpiin elokuvafestivaaleihin lukeutuvaan Sundanceen.

Alli Haapasalon ohjaamassa Tytöt, tytöt, tytöt -draamassa seurataan kolmen erilaisen tytön tutustumista, ensirakkautta ja omien tunteiden etsintää. Rooleissa nähdään Eleonoora Kauhanen (Rönkkö), Linnea Leino (Emma) ja Aamu Milonoff (Mimmi). Kuva: Ilkka Saastamoinen

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt -draamaelokuva on valittu kilpailemaan Berliinin elokuvajuhlille eli Berlinaleen. Se saa myös Euroopan ensi-iltansa siellä.

Berlinale järjestetään helmikuussa 2022. Se on Euroopan tunnetuimpia elokuvajuhlia.

Tytöt tytöt tytöt kilpailee elokuvajuhlien Generation 14plus -kilpasarjassa. Sarjassa esitellään nuorista kertovia elokuvia, ja siinä kilpaillaan Kristallikarhu-palkinnosta. Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän voitti samaisen palkinnon vuonna 2019.

Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinto on Kultainen karhu.

Uutinen pääsystä Berlinaleen tulee alle viikko sen jälkeen, kun kerrottiin, että Tytöt tytöt tytöt sekä kaksi muuta suomalaiselokuvaa on valittu Sundancen elokuvajuhlille. Sundance lukeutuu Pohjois-Amerikan tärkeimpiin elokuvafestivaaleihin.

Sundancessa elokuva saa maailman ensi-iltansa tammikuussa.

– Se, että Tytöt tytöt tytöt on puhutellut festivaalivalitsijoita sekä Sundancessa että Berlinalessa, antaa uskoa, että elokuvassa on universaalia kosketuspintaa, ohjaaja Alli Haapasalo sanoo tiedotteessa.

Tytöt tytöt tytöt kertoo kolmesta teini-ikäisestä suomalaistytöstä sekä nähdyksi tulemisen halusta ja pelosta. Pääosia esittävät Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino.

Suomalaisille elokuville on sadellut viime aikoina poikkeuksellisen paljon kansainvälistä huomiota. Maanantaina kerrottiin Suomen Oscar-ehdokkaan Hytti nro 6 -elokuvan päässeen ehdolle Golden Globeihin.

Voit lukea lisää suomalaisen elokuvan menestyksen syistä tästä jutusta.

Lue myös: