Hyppää sisältöön

Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela on irtisanoutunut

Timo Saksela ei omien sanojensa mukaan ole pystynyt tekemään sitä työtä, jota tuli Eksotelle tekemään. Irtisanoutumisen syy ei kuitenkaan ole esimerkiksi Eksoten säästöpaineissa, palkkaharmonisoinnissa tai koronapandemiassa.

Timo Saksela kehuu lähtötiedotteessaan Eksoten ammattitaitoista henkilöstöä. Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela on irtisanoutunut, tiedottaa Eksote. Saksela ehti johtaa Eksotea 2,5 vuotta.

– Päätös lähtemisestä ei ole ollut helppo. Nyt jos tästä katsoo taaksepäin, voi rehellisesti sanoa, etten ole pystynyt tekemään työnkuvani mukaista työtä, sitä työtä, jota tulin Eksotelle tekemään, Saksela sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa irtisanoutumisen syy ei ole esimerkiksi Eksoten säästöpaineissa, palkkaharmonisoinnissa tai koronapandemiassa.

– Hyvinvointialueet käynnistyvät 2023 ja itselläni ei ole nyt enempää annettavaa sen käynnistämiseen. On aika antaa jonkun toisen jatkaa tästä, Saksela sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo suunnitelmiensa olevan vielä auki, mutta sanoo joitakin ovia olevan avoinna.

– Aion jatkaa varmasti samalla toimialalla, mahdollisesti palaan yksityiselle sektorille.

Sakselalla on kolmen kuukauden irtisanomisaika.

Eksoten hallituksen päätettäväksi tulee nyt, miten toimitusjohtajan paikka täytetään vuoden 2022 loppuun asti.

Eksoten tehtävät siirtyvät vuoden 2023 alussa uudelle Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle, jonka johtajan valitsee aluevaaleissa valittava hyvinvointialueen valtuusto.

Eksoten tiedotteen mukaan on todennäköistä, että Eksoten toimitusjohtaja ja hyvinvointialueen johtaja työskentelevät hetken limittäin.