Hyppää sisältöön

Haitissa kymmenet kiiruhtivat keräämään bensaa kumoon kellahtaneesta säiliörekasta – sitten sattui räjähdys, joka vei 75 ihmisen hengen

Kuljettaja oli menettänyt säiliöauton hallinnan väistäessään mopotaksia. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä osa loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti tiistaiaamuna Haitissa
Polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti tiistaiaamuna Haitissa

Saarivaltio Haitissa sattui tällä viikolla onnettomuus, jonka seurauksena on kuollut torstaihin mennessä ainakin 75 ihmistä.

Polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti tiistaiaamuna paikallista aikaa Cap-Haitienin kaupungissa Haitin pohjoisrannikolla.

Polttoainerekan räjähdyksen kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä sairaalahoidossa olevista loukkaantuneista osa on kriittisessä tilassa.

Paikallisviranomaisten mukaan kuljettaja oli menettänyt säiliöauton hallinnan väistäessään mopotaksia, ja auto oli kierähtänyt ympäri.

Ihmiset syöksyivät keräämään polttoainetta

Haitin saarivaltion asukkaat kärsivät polttoainepulasta sekä köyhyydestä, joten moni kiirehti paikalle keräämään polttoainesäiliöstä valuvaa bensiiniä juuri ennen räjähdystä.

Auton kuljettaja kertoi ihmisille räjähdyksen vaarasta, mutta monet eivät kuunnelleet.

62 ihmistä kuoli paikan päällä ja useita kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Lisäksi voimakas räjähdys sytytti tuleen parisenkymmentä taloa alueella.

Ihmisoikeusjärjestöt pelkäävät, että onnettomuudesta ei oteta opiksi. Ainakin 50 ihmistä sai erilaisia palovammoja räjähdyksen seurauksena, mutta loukkaantuneiden voi olla vaikeaa saada apua terveydenhuollosta.

Köyhyys ja sekasorto pahentavat tilannetta

11 miljoonan asukkaan Haitissa kärsitään jatkuvasta polttoainepulasta.

Tänä vuonna maata ovat koetelleet lukuisat luonnonkatastrofit ja poliittinen epävakaus.

Maailmanpankin tilastojen mukaan yli 60 prosenttia Haitin väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella.

Lisäksi rikollisjengit ovat ottaneet haltuunsa maan öljysatamiin johtavia teitä, mikä on vaikeuttanut polttoaineen saatavuutta.

Lue myös: