Hyppää sisältöön

Rakennusala huutaa työvoimaa myös Hämeessä

Hämeen TE-toimiston alueella oli rakennusalalla syksyllä avoimia työpaikkoja noin 160. Ulkomaisen työvoiman käyttö on suotavaa, kerrotaan Hämeen TE-toimistosta.

Hämeen TE-toimisto suunnittelee rakennusalalle yhteishankintakoulutuksia. Kuvituskuva. Kuva: Terhi Liimu / Yle

Rakennusalalla on Hämeessä kasvava pula työntekijöistä. Avoimia työpaikkoja oli alalla Hämeen TE-toimiston alueella lokakuussa 160. Hämeen Yrittäjistä kerrotaan, että etenkin rakennusurakoinnissa avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut huikeasti.

Alalle rekrytoidaan Hämeessä jo yleisesti ulkomaista työvoimaa. Ulkomaisen työvoiman käyttö on täysin suotavaa, sanoo TE-toimiston johtaja Eija Mannisenmäki.

– Varmasti meidän on entistä enemmän kiinnitettävä huomiota koulutukseen eli ryhdyttävä suunnittelemaan yhdessä työnantajien kanssa koulutuspolkuja ja tarjoamaan työnantajille yhteishankintakoulutuksia. Tällaisia keinoja varmaankin lisätään.

– Mielestäni ulkomaista työvoimaa voi aivan hyvin käyttää, kun huolehditaan siitä, että työolosuhteet ja työlainsäädäntöön liittyvät asiat ovat kunnossa. On aivan sama, mistä työntekijä tulee, kunhan työnantajat vain saisivat osaajia.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.