Hyppää sisältöön

Essoten alueelle leviämisvaiheen rajoitukset ravintoloihin: ilman koronapassia anniskelu lopetettava iltaviiden jälkeen

Rajoitukset voi välttää käyttämällä koronapassia.

Kuva: Henri Vainio-Hynnilä / Yle

Kuntayhtymä Essoten alueen ravintoloiden toimintaa rajoitetaan uusin rajoituksin Etelä-Savossa. Tiistaina alueellinen koronanyrkki päätti siirtyä epidemiassa leviämisalueeksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti uusista rajoituksista tänään (siirryt toiseen palveluun). Asetuksen muutos astuu voimaan ensi lauantaina.

Jatkossa anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy kello 17. Ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille aamuviidestä iltakuuteen.

Jos ravitsemisliikkeessä ei anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna aamuviidestä kello yhteen yöllä. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin.

Ravitsemisliikkeissä, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Lisäksi ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona edellä mainituille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. Niinpä esimerkiksi alkoholijuomien anniskelu on sallittu kello 17 jälkeen ainoastaan käyttämällä koronapassia.