Hyppää sisältöön

Ruoka-avun määrä on kasvanut selvästi tänä jouluna Tampereella

Tänä jouluna Ruokapankista lähtee noin 2 100 ruoka-avustusta, kun viime vuonna määrä oli 1 400. Hätäapukeräys on vielä kesken.

SPR:n vapaaehtoiset pakkasivat ruoka-apua Tampereen Ruokapankissa vuonna 2020. Arkistokuva. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Ruoka-avun tarve on kasvanut selvästi Tampereella. Ruokapankista toimitetaan tänä jouluna ruoka-avustuksia seurakuntiin jaettavaksi selvästi aiempaa enemmän. Tänä jouluna Ruokapankista lähtee noin 2 100 ruoka-avustusta, kun viime vuonna määrä oli 1 400.

Elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen kertoo, että lahjoitusten ansiosta avunpyyntöihin on pystytty vastaamaan.

Joulun ruokakassit toimitetaan Ruokapankin kuljetuksina eri seurakuntiin jaettavaksi 21.–23. joulukuuta. Jouluruokia on myös Ruokapankin Nekalan puodissa, joka on avoinna seurakuntien diakonian asiakkaille. Puodin asiakkaaksi voi tulla seurakunnan diakonian luvalla. Joulupuoti on auki 20.–22. joulukuuta kello 12–17. Diakonian asiakkaat voivat itse valikoida tarvitsemansa tuotteet.

Ruoka-apua saadakseen ei tarvitse olla seurakunnan jäsen. Apua saa ottamalla yhteyttä oman asuinalueensa seurakunnan diakoniaan.

Hätäapukeräys jatkuu Tampereella yhä. Hätäapukeräys aloitettiin, koska Euroopan unioni lopettaa ruoka-apunsa toistaiseksi ja jaettavia elintarvikkeita riittää enää ensi helmikuun loppuun asti.

Tampereen seurakunnat ja Moro-lehti ovat järjestäneet hätäapukeräyksen, jonka tavoitteena on tarjota ruoka-avun asiakkaille monipuolinen ruokakassi siihen asti, kunnes EU:n ruoka apu taas toimii.

– Ihmiset ja yritykset ovat ilahduttavan aktiivisesti osallistuneet keräykseen, ja keräys on hyvässä vauhdissa, sanoo kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas Tampereen ev.lut. seurakunnista tiedotteessa.

Ruokakassikeräys jatkuu vielä 31. joulukuuta asti. Keräykseen voi lahjoittaa verkossa Kotimaanapu.fi-palvelussa ”Ruokakassikeräys tamperelaisille”. Myös Areenan JOULU -tapahtuma kerää varoja samaan tarkoitukseen.

Lue lisää: