Hyppää sisältöön

Saako Kupittaan jalkapallostadion tekonurmen ja uuden katsomon? Turun kaupunginhallitus päättää investoinneista

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan uuden katsomon rakentamista, nurmikentän vaihtamista urheiluhallin hukkalämmöllä lämmitettävään tekonurmeen ja kentän yleisinfran peruskorjaamista.

Vuonna 2019 KuPS varmisti mestaruuden Kupittaalla. Kuvan etualalla oleva yleisö seurasi ottelua kentän tasolta. Jatkossa paikalla olisi katsomo. Kuva: Paula Collin / Yle

Turun kaupunginhallitus saa maanantaina päätettäväkseen kaksi Kupittaan jalkapallostadioniin liittyvää rakennushanketta. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan stadionin uuden päätykatsomon rakentamisen ja tekonurmen asentamisen kustannusarvioiden hyväksymistä.

Päätykatsomon rakentaminen stadionin parkkipaikan puolelle kenttää maksaisi verottomana 1,3 miljoonaa euroa, johon on mahdollista saada palloliiton avustusta liki 900 000 euroa. Kaupungin aikaisempi arvio omarahoitusosuudesta on jäämässä odotettua pienemmäksi ja kaupungin oman rahoituksen määrää on nostettava 458 000 euroon.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan myös nykyisen nurmikentän vaihtamista tekonurmeen ja kentän yleisinfran peruskorjaamista. Näiden kustannuksen arvioidaan olevan noin 1,8 miljoonaa euroa.

Tekonurmen tarvetta perustellaan sillä, että lämmitetty tekonurmi pidentäisi kentän käyttöaikaa vuosittain huomattavasti. Nykyinen nurmipinta on käyttöikänsä päässä ja se tulisi joka tapauksessa uusia siirtonurmella ensi vuonna. Hankkeeseen kuuluu myös kentän lämmittäminen. Tähän käytettäisiin Kupittaan urheiluhallin lauhdelämpöä.

Tekonurmihankkeelle haetaan valtion liikuntapaikka-avustusta, jota tämän kokoluokan työhön voi saada kaupungin mukaan yli 500 000 euroa.

Jos ehdotukset hyväksytään, voisivat työt kentän osalta alkaa marraskuussa 2022 ja kenttä viimeisteltäisiin käyttökuntoon keväällä 2023.