Hyppää sisältöön

Keminmaan valtuusto: hallintojohtajan virka pysyy, ja talouspuolelle riittää määräaikainen talousasiantuntija

Kunnanhallitus esitti, että talous- ja halintopalveluista tehdään oma tulosalue, jonka johdossa on talous- ja hallintojohtaja. Sen seurauksena hallintojohtajan sekä talous- ja henkilöstöjohtajan virat olisi lakkautettu.

Keminmaassa aletaan suunnitella monitoimihallia. Arkistokuva. Kuva: Yle / Juuso Stoor

Keminmaan kunnanvaltuusto päätti torstaina, että kunnan hallintojohtajan virkaa ei lakkauteta, kuten kunnanhallitus esitti yt-neuvotteluiden tuloksena.

Kunnanhallituksen esitys oli kokonaisuudessaan, että talous- ja halintopalveluista olisi tehty oma tulosalue, jonka johdossa on talous- ja hallintojohtaja. Sen seurauksena hallintojohtajan sekä talous- ja henkilöstöjohtajan virat olisi lakkautettu.

Tämän sijaan valtuusto päätti Keminmaalaisten parhaaksi -ryhmän Auli Tasalan esityksestä, että hallintojohtajan virkaa ei lakkauteta. Lisäksi kunnan hallintoon perustetaan määräaikainen talousasiantuntijan virka.

Kunnassa on tällä hetkellä hallintojohtaja, mutta talous- ja henkilöstöjohtajan virkaa ei hoida kukaan, kertoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Helena Halttu (vas.)

Investointeja suunnitteluun

Keminmaalaisten parhaaksi -ryhmä esitti, ja perussuomalaiset kannatti, että kunta perustaa tytäryhtiön ja lainaa kuusi miljoonaa euroa monitoimihallin rakentamiseen. Asialla on esityksen tekijöiden mukaan kiire, jotta hallille saataisiin valtionapua.

– Ensi vuonna mahdollisuus on huonompi, kun hakemuksia on tiedossa muiltakin. Hallin vuorojen vuokratuloilla hallin kulut ja lainanlyhennys olisi pystytty hyvin hoitamaan 20 vuoden maksuajalla, ryhmän puheenjohtaja Auli Tasala kertoo.

Esitys kuitenkin kaatui äänin 14-17. Valtuusto päätti budjetoida ensi vuodelle 50 000 euroa hallin kunnolliseen suunnitteluun.

– Oltiin vailla tarkempia suunnitelmia. Se oli liian vaikea päätös loppuvuoden valtuuston yhtäkkiä, Halttu kertoo.

Lisäksi päätettiin aloittaa uusien vanhusten vuokra-asuntojen suunnittelu Laurilaan.

– Päätettiin palkata siihen ulkopuolinen suunnittelija ja kunnanhallituksen esityksen mukaisesti 760 000 euron määräraha investointiosioon. Se oli sellainen hyvä asia, joka saatiin läpi, Halttu sanoo.

Ensi vuoden talousarviota käsittelevä kokous kesti myöhään iltaan, kaikkiaan yhdeksän tuntia.

Lue myös: