Hyppää sisältöön

Oulussa kaavaillaan hyvinvointipalvelujen koko henkilöstölle kertapalkkiota koronapandemiaan liittyvästä työstä

Asia on esillä Oulun kaupunginhallituksen kokouksessa tänään maanantaina. Palkkion suuruus selviää kokouksessa.

Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunginhallitus käsittelee tänään maanantaina kokouksessaan esitystä palkkiosta, joka olisi suunnattu kaikille vuoden 2021 aikana vähintään puoli vuotta hyvinvointipalveluissa työskenneille.

Ehtona on lisäksi, että henkilön on pitänyt olla vakituisessa tai määräaikaisessa työ- tai virkasuhteessa kaupungille 15. joulukuuta.

Varsinainen päätösesitys annetaan kaupunginhallituksen kokouksessa. Esimerkiksi mahdollisen palkkion suuruudesta ei ennen kokousta julkaistussa esityslistassa vielä kerrota.

Hyvinvointipalveluiden johdon valmistelemassa esityksessä nähdään, että korona on haitannut paitsi koko yhteiskunnan toimintaa myös vaikuttanut erityisesti terveydenhuollon palveluihin ja sote-alan henkilöstön työskentelyolosuhteisiin.

Koronapandemian haltuunottamisen kerrotaan koskettaneen koko hyvinvointipalvelujen henkilöstöä joko suoraan tai välillisesti jo lähes kahden vuoden ajan.

Oulun kaupunki on jo maksanut raskaaseen korona-ajan työhön liittyvää palkkiota Oulun kaupunginsairaalan hoitajille 22.2.–31.5. Hoitajien tehtäväkohtaisia palkkoja korotettiin tuolta ajalta kymmenellä prosentilla.

Lisää aiheesta:

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.