Hyppää sisältöön

Savonlinnan talous hyvällä mallilla – uimahyppytorni ja kirjastoauto saivat valtuuston hyväksynnän

Savonlinnan ensi vuoden talousarvio on 19 000 euron verran plussalla. Sosterin kuntaosuuksista tuli paljon puhetta valtuustossa, sillä säästöjä on tehtävä.

Kirjastoauto pysähtelee Savonlinnassa tulevaisuudessakin. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Savonlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessa kaupungin ensi vuoden talousarvion, joka oli noin 19 000 euroa ylijäämäinen.

Samalla talousarviooon kirjattiin paljon keskustelua herättäneiden uuden kirjastoauton ja uuden uimahyppytornin hankkiminen.

– Vahvistetun kaupunki strategian mukaisesti panostamme nuoriin ja kuuntelemme heitä paremmin. Muun muassa uimahyppytornin rakentaminen Pikku Kakkosen puistoon on nuorten toivomuslistalta, valtuuston puheenjohtaja Terho Kaskinen kertoo.

Kaskisen mukaan Savonlinnan taloustilanne on parantunut viime vuosina.

– Suurteollisuus on säilynyt alueella ja investoinut merkittävästi, yritysten määrät ovat lisääntyneet, samoin työpaikat. XAMKin opiskelijamäärät ja uudet vetovoimaiset alat ovat jo lähes korvanneet OKL:n menetykset, Kaskinen sanoo.

Sosterin kuntaosuus puhututti

Valtuuston puheenjohtaja Terho Kaskisen mukaan keskustelua herätti varsinkin Sosterin kuntaosuudet.

Savonlinnan kaupunki on edellyttänyt, että Sosterin taloutta sopeutetaan ensi vuonna noin viidellä miljoonalla eurolla. Sosterin kuntayhtymävaltuusto hyväksyi viime viikolla Savonlinnan asettaman kuntalaskutustavoitteen. Muihin jäsenkuntiin säästötoimia ei kohdenneta.

Säästöjä haetaan sairaanhoitopiirin mukaan yhdessä henkilöstöjärjestöjen kanssa. Yhteistoimintaneuvottelut on jo aloitettu marraskuun lopulla. Kuntayhtymäjohtajan mukaan säästöjä pyritään saamaan aikaan ensisijaisesti muilla tavoilla kuin lomautuksilla tai irtisanomisilla.