Hyppää sisältöön

Työttömyyden suunta on edelleen laskeva Kanta-Hämeessä

Maakunnassa oli marraskuun lopussa lähes 7 200 työtöntä työnhakijaa, kertoo Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsaus. Eniten työttömien määrä väheni Jokioisilla.

TE-palveluiden piirissä oli marraskuun lopussa kaikkiaan 3 376 kantahämäläistä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Työttömyys jatkoi laskuaan Kanta-Hämeessä marraskuussa. Kanta-Hämeessä oli työttömiä työnhakijoita marraskuussa 10 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Hämeen ely-keskuksen tuoreen työttömyyskatsauksen mukaan maakunnassa oli viime kuussa kaikkiaan 7 196 työtöntä työnhakijaa.

Työttömien määrä väheni Hausjärveä lukuunottamatta kaikissa muissa Kanta-Hämeen kunnissa. Eniten työttömien määrä väheni Jokioisilla, missä vähennys oli 25 prosenttia viime vuoden määrään verrattuna.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kanta-Hämeessä marraskuun lopussa 9,2 prosenttiyksikköä, kun vuosi sitten osuus oli 10,2. Maakunnan korkeimmat työttömyysasteet olivat Hämeenlinnassa (10,8 %) ja Forssassa (10,6 %). Matalimmat työttömyysasteet olivat Lopella (6,1 %), Jokioisilla (6,1 %), Hattulassa (6,3 %) ja Hausjärvellä (6,7 %).

Kanta-Hämeessä oli marraskuun lopulla alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita sekä lomautettuja yhteensä 754, vuosi sitten samaan aikaan heitä oli 977.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.