Hyppää sisältöön

Kouvolassa on vaikeuksia löytää vapaaehtoisia jalkautuvaan nuorisotyöhön – taustalla syksyn ilkivalta ja häiriökäyttäytyminen

Kouvolassa on sotkettu paikkoja, ajeltu yöaikaan äänekkäästi mopoilla ja aiheutettu vaaraa omatekoisilla pullopommeilla. Asiaa pyritään ratkaisemaan moniammatillisten ryhmien yhteistyöllä ja lisäämällä jalkautuvaa nuorisotyötä.

Kouvolassa jalkautumista kaupungille nuorten pariin on lisätty. Kuvituskuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Kouvolalla on vaikeuksia löytää vapaaehtoisia jalkautuvaan nuorisotyöhön.

Kouvolassa osa nuorista on käyttäytynyt häiritsevästi ja tehnyt ilkivaltaa syksyn aikana. Kouvolassa on muun muassa rikottu ja sotkettu paikkoja, ajeltu yöaikaan äänekkäästi mopoilla ja aiheutettu vaaraa omatekoisilla pullopommeilla, Kouvolan kaupunki kertoo.

Syksyllä poliisi sai ilmoituksia yläkouluikäisten pahoinpitelyistä ja vahingonteoista erityisesti Korian kaupunginosasta. Häiriköintiä on ollut esimerkiksi kirjastossa sekä kauppojen ja nuorisotilan pihoilla. Aiemmin ongelmia on ollut myös esimerkiksi Kouvolan kirjastoissa.

Kouvolaan on syksyllä perustettu moniammatillisia, alueellisia ryhmiä, jotka tarttuvat ongelmiin niiden tultua ilmi. Ryhmät toimivat jokaisella viidellä perhekeskusalueella. Niitä ovat Myllykoski-Inkeroinen, Koria-Elimäki, Kouvolan keskusta, Kuusankoski-Jaala ja Valkeala.

Ryhmissä on edustajia muun muassa kouluista, lastensuojelusta, nuorisopalveluista ja järjestöistä ja ne tekevät tarvittaessa yhteistyötä myös esimerkiksi poliisin kanssa.

Myös nuorisopalveluiden jalkautumista kaupungille nuorten pariin on lisätty. Vapaaehtoisten jalkautuminen yhdessä ammattilaisten kanssa on herättänyt kiinnostusta, mutta ei kovin montaa mukaan ilmoittautunutta, kaupunki kertoo.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.