Hyppää sisältöön

Varatuomari Marja-Lea Hallikainen Lapin aviin vastuualueen johtajaksi

Hallikainen vastaa 1. tammikuuta alkaen peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen johtamisesta sekä toiminnan tuloksellisuudesta.

Lapin aluehallintovirasto Rovaniemellä. Arkistokuva. Kuva: Mia Sivula / Yle

Varatuomari Marja-Lea Hallikainen on nimitetty Lapin aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen johtajaksi. Nimityksen teki sosiaali- ja terveysministeriö.

Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen tehtäviin kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon, ympäristöterveydenhuollon, oikeusturvan edistämisen ja toteuttamisen, kuluttaja- ja kilpailuhallinnon sekä peruspalvelujen alueellisen saatavuuden arvioinnin tehtäviä. Johtaja vastaa vastuualueensa johtamisesta ja sen toiminnan tuloksellisuudesta ja tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Hallikainen aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2022. Virka täytetään viiden vuoden ajaksi.

Hallikainen on työskennellyt aiemmin Lapin aluehallintovirastossa neuvottelevana virkamiehenä johdon tuen tehtävissä, Lapin ely-keskuksen ryhmäpäällikkönä liikennealan tehtävissä sekä Lapin lääninhallituksessa asiantuntijatehtävissä. Koulutukseltaan Hallikainen on oikeustieteen maisteri ja varatuomari.

Virkaa haki 10 henkilöä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.