Hyppää sisältöön

Ranskan presidentin vaimo Brigitte Macron ryhtyy oikeustoimiin väitteestä, jonka mukaan hän olisi transnainen

Äärioikeistolainen verkkosivusto väitti syyskuussa, että Brigitte Macron olisi syntynyt mieheksi. Väite on levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte Macron poseeraavat Ranskan rugby-maajoukkueen kanssa 15. marraskuuta. Kuva: Ludovic Marin / EPA

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimo Brigitte Macron ryhtyy oikeustoimiin salaliittoteorian takia, jonka mukaan hän olisi transnainen.

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa levinneen väitteen mukaan Brigitte Macron olisi syntynyt miehenä. Väite julkaistiin ensimmäisenä äärioikeistolaisella verkkosivulla syyskuussa, minkä jälkeen salaliittoteoreetikot alkoivat levittää sitä, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Brigitte Macronin asianajaja Jean Ennochi vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että rouva Macron on päättänyt aloittaa oikeustoimet disinformaatiokampanjan takia.

Poliittisiin hahmoihin kohdistuvat transvihamieliset valeuutiset ovat olleet tähän asti harvinaisia Ranskassa. Useat naiset maailmalla ovat joutuneet vastaavanlaisten kampanjoiden kohteeksi.

Esimerkiksi Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman vaimoa Michelle Obamaa, Yhdysvaltain varapresidenttiä Kamala Harrisia ja Uuden-Seelannin pääministeriä Jacinda Ardernia on aiemmin väitetty netissä transnaisiksi.

Ranska valmistautuu parhaillaan keväällä 2022 järjestettäviin presidentinvaaleihin. Emmanuel Macron ei ole vielä vahvistanut, aikooko hän asettua ehdolle toiselle presidenttikaudelle. Hänen odotetaan tekevän niin.

68-vuotiaalla Brigitte Macronilla on kolme aikuista lasta edellisestä avioliitostaan.

Emmanuel Macronin suhde yli 20 vuotta vanhempaan vaimoonsa on ollut jatkuvan kiinnostuksen kohteena Ranskassa ja ulkomailla. Pariskunta tapasi draamatunnilla, kun Emmanuel oli teini-ikäinen koulupoika.

Edellisen presidentinvaalikampanjan aikana vuonna 2017 Emmanuel Macronin väitettiin olevan homoseksuaali. Hän joutui kiistämään asian julkisesti.

Lue lisää: