Hyppää sisältöön

Kahdelle Hämeenlinnan ex-valtuutetulle tuomiot ympäristön turmelemisesta

Entinen kaupunginvaltuutettu Anni Puntila tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Ympäristön turmelemisen lisäksi Puntila tuomittiin työturvallisuusrikoksesta sekä muun muassa asiakirjojen väärentämisistä. Ex-valtuutettu Matti Mikkola tuomittiin päiväsakkoihin.

Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomiot hämeenlinnalaisen kiinteistöyhtiö Barreli Kiinteistöt oy:n ympärille kiteytyvistä rikoksista.

Syyttäjä vaati entiselle Hämeenlinnan kaupunginvaltuutetulle, kokoomuksen Anni Puntilalle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta yhteensä kahdeksasta syytekohdasta. Toinen syytetty on perussuomalaisten ja sittemmin kokoomuksen entinen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Matti Mikkola. Hänelle syyttäjä vaati sakkorangaistusta ympäristön turmelemisesta.

Yhteisenä rangaistuksena tehdyistä rikoksista Puntila tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mikkola tuomittiin 25 päiväsakkoon, joista kertyy maksettavaa yhteensä 1 650 euroa.

Syyttäjä esitti lisäksi, että Barreli Kiinteistöt oy on tuomittava menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä reilut 31 000 euroa. Vaatimuksessa on huomioitu myös hankkimatta jätetty, 700 euron arvoinen, asbestipurkulupa. Lisäksi syyttäjä vaati, että yhtiö on tuomittava vähintään 5000 euron suuruiseen yhteisösakkoon.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus päätyi tuomitsemaan Barreli Kiinteistöt oy:n 5 000 euron yhteisösakkoon ja lisäksi menettämään valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä reilut 31 000 euroa.

Puntilan ja Mikkolan lisäksi ympäristön turmelemisessa oli syytettynä kaksi muuta henkilöä. Heidät oikeus jätti tuomitsematta.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Ratkaisuun saa hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen tai ennakkopäätösvalituksella korkeimmalta oikeudelta.

Yle julkaisee Puntilan ja Mikkolan nimet, koska he ovat tekojen aikaan toimineet paikallispolitiikassa yhteiskunnallisina vaikuttajina luottamustehtävissä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.