Hyppää sisältöön

UPM ja ammattiliitot eivät löytäneet sopua valtakunnansovittelijan avulla – lakko alkaa 1. tammikuuta

Osapuolten näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, ettei sopua ole odotettavissa ennen työnseisauksen alkua.

Paperiliiton mielestä olisi työmarkkinajärjestelmän kannalta hankalaa, jos yhtiö voi ilmoittaa haluttujen sopimusten määrän. UPM:n mukaan osapuolten näkemykset ovat tältä osin kaukana toisistaan. Kuva UPM Kymin tehtaalta on arkistosta. Kuva: Antro Valo / Yle

UPM:n tehtailla on alkamassa lakko 1. tammikuuta 2022 alkaen. Työnseisauksesta ovat ilmoittaneet Paperiliitto, Ammattiliitto Pro sekä Sähköliitto.

UPM:n tehtaita koskeviin työriitoihin on etsitty ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla.

Valtakunnansovittelijan toimiston tiedotteen mukaan osapuolten näkemykset asiasta ovat liian kaukana toisistaan, eikä ratkaisuja ole löydettävissä ennen tammikuun alkua ja työnseisausta.

Paperiliiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan suurin näkemysero koskee tällä hetkellä sitä, että liitot haluaisivat yhden sopimuksen ja UPM viisi erillistä, liiketoimintakohtaista sopimusta.

Hänen mukaansa uutta tapaamista sovittelijan johdolla ei ole tällä hetkellä sovittuna.

UPM:n liiketoimintajohtaja Jyrki Hollmén vahvistaa, että suurin erimielisyys liittyy nimenomaan liiketoimintakohtaisiin sopimuksiin.

– Paperiliitto kieltäytyy neuvottelemasta UPM:n liiketoimintojen kanssa. Osapuolten näkemykset ovat kaukana toisistaan tältä osin, Hollmén sanoo lähettämässään tekstiviestissä.

UPM:n vaneritehtaille ja sahoille solmittiin viime viikon tiistaina liiketoimintakohtaiset sopimukset.

Lisätty Petri Vanhalan kommentit klo 16.41 ja Hollménin kommentit klo 17.10.

Lue lisää: