Hyppää sisältöön

Oululainen ravintolayrittäjä on huolissaan taas alkavien lomautusten vaikutuksesta ravintolatyöntekijöiden talouteen

1barin ja Joku paikallinen pubin yrittäjä Pekka Paurola perää hallitukselta nyt pikaisia koronatukiratkaisuja. Ainakin osa yhteiskunnan ravintolatyöntekijöille antamasta avusta on pian loppumassa.

Joissakin ravintoloissa on päädytty lomauttamaan henklöstöä tiukkojen rajoitusten ajaksi. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Oululainen ravintolayrittäjä on huolissaan työntekijöiden taloudellisesta pärjäämisestä, kun monet ravintolat taas lomauttavat väkeään leviämisalueille tulevien rajoitusten vuoksi.

Anniskeluravintolat eivät voi nyt koronapassiakaan kysymällä poiketa aattona voimaan astuvista ravintolarajoituksista, joita tiukennetaan asteittain. Ensi tiistaista 28. joulukuusta lähtien anniskella saa kello 17 asti, ovet on laitettava kiinni kello 18.

1barin ja Joku paikallinen pubin yrittäjä Pekka Paurola perää hallitukselta nyt pikaista tukea kaksi vuotta epävarmasta tilanteesta kärsineille ravintolatyöntekijöille. Talous voi osalla olla jo heikolla. Ainakin osa yhteiskunnan ravintolatyöntekijöille antamasta korona-ajan avusta on vuoden vaihteessa loppumassa.

– Ensisijainen toive on, että meidän alan työntekijät saavat avun. Heillä on hätä nyt.

Paurolan mielestä työntekijöiden taloudellista ahdinkoa helpottavia päätöksiä pitäisi tehdä ennen kuin hallitus lähtee joululomalle.

– En ole kuullut sanallakaan, miten työntekijöiden ongelmia helpotetaan tällä hetkellä.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.