Hyppää sisältöön

18–23-vuotiaiden joukko tehtaili varkauksia Uudellamaalla, epäilee poliisi – liikkuivat naamioituneita ja leikkasivat seiniin reikiä viedäkseen arvotavaraa

Kokonaisuus koostuu pääosin törkeistä varkauksista ja törkeiden varkauksien yrityksistä. Yksittäisiä tapauksia on yli kymmenen.

Pasilan poliisitalo kuvattuna marraskuussa 2021 auringon laskiessa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi epäilee (siirryt toiseen palveluun) nuorten miesten tehtailleen törkeitä varkauksia useiden vuosien ajan.

Helsingin poliisi on tutkinut mittavaa varkaussarjaa Länsi- ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosien 2019 ja 2021 välillä.

Kokonaisuus koostuu pääosin törkeistä varkauksista ja törkeiden varkauksien yrityksistä. Yksittäisiä tapauksia on yli kymmenen. Epäillyt varkaudet ja niiden yritykset kohdistuivat ruokakauppoihin, romualan toimistoihin ja sähköpyöräyritykseen.

Epäiltyjä on kahdeksan, ja heistä kuuden epäillään suorittaneen varkaudet. Kaksi muuta pitivät hallussaan osaa varastetusta tavarasta. Iältään epäillyt ovat 18–23-vuotiaita.

Esitutkinnan aikana kaksi rikoksesta epäiltyä on ollut tutkintavankina.

– Poliisi epäilee, että miehet tunkeutuivat naamioituneina eri kokoonpanoissa kohdekiinteistöihin. He leikkasivat rakennusten seiniin reikiä tai rikkoivat sisäänkäyntien ikkunoita. Poliisi analysoi rikokset samojen rikoksesta epäiltyjen tekemiksi tekotavan ja valvontakameran tallenteiden perusteella, kertoo tutkinnanjohtaja Kari Martikainen tiedotteessa.

Poliisin mukaan murtautumiseen käytettiin esimerkiksi kulmahiomakonetta, sirkkeliä, sorkkarautaa, vasaroita ja lekaa. Murtautumisia on tapahtunut esimerkiksi Pornaisissa, Vantaalla ja Espoossa.

Saaliiksi epäillyt saivat muun muassa tuhansien eurojen arvoisia sähköpyöriä, käteistä rahaa ja lounasseteleitä.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan ennen joulua, poliisi tiedottaa.

Lisää aiheesta:

.
.