Hyppää sisältöön

Jouluna Etelä-Karjalassa sattui omaisuus- ja liikennerikoksia – poliisi pyytää vihjeitä kerrostaloon tunkeutujasta

Etelä-Karjalassa joulun aikana sattui liikenneonnettomuuksia ja omaisuusrikoksia, joista poliisi pyytää vihjeitä yleisöltä.

Joulun aikana Etelä-Karjassa sattui liikenneonnettomuuksia ja omaisuusrikoksia. Kuvituskuva. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Etelä-Karjalassa joulua varjostivat omaisuus- ja liikennerikokset.

Jouluaattona Ruokolahden Rasilassa tapahtui kolmen henkilöauton kolari, jossa seitsemästä ihmisestä yksi loukkaantui. Alkoholilla ei ole osuutta tapahtuneeseen. Perään ajaneen ajoneuvon kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Joulupäivän iltapäivällä Imatralla valtatie kuudella henkilöauton kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ja suistui tieltä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Ajoneuvossa olleet kuljettaja ja matkustaja eivät loukkaantuneet.

Tapaninpäivän iltana valtatiellä kuusi Lappeenrannassa, Joutsenon kohdalla henkilöauto ajautui ulos tieltä rampin kohdalla ja kääntyi katon kautta ympäri. Autossa olleet kaksi ihmistä eivät loukkaantuneet.

Poliisi pyytää vihjeitä kahdesta varkaudesta

Tapaninpäivänä aamuyöllä poliisi otti Luumäellä kiinni kaksi teollisuushalliin tunkeutunutta miestä. Poliisi sai miehet kiinni tapahtumapaikalta ja toimitti heidät Lappeenrannan poliisiasemalle epäiltyinä varkauden yrityksestä.

Poliisi pyytää havaintoja myös kahdesta varkaudesta. Joulupäivänä aamuyöllä Lappeenrannassa iäkkään henkilön kerrostaloasuntoon oli tukeuduttu ja anastettu kannettava tietokoneja matkapuhelin. Asianomistajan mukaan tunkeutuja oli ollut kookas, tummiin vaatteisiin pukeutunut ja hänellä oli kaulaliina kasvojensa edessä.

Joulukuun puolivälissä aamuyöllä oli murtauduttu Lappeenrannan rautatieaseman ratapihalla olleeseen junaan, josta oli anastettu alkoholia, rikottu useita ikkunoita ja ravintolavaunun irtainta sekä kiinteää omaisuutta. Paikalta oli nähty poistuvan kaksi miestä.

Silminnäkijähavaintoja tai muuten asiasta tietäviä pyydetään ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla: vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 029 541 4559.