Hyppää sisältöön

Varkaudessa kerrostalopalo: palo saatu sammutettua, kahdeksan asukasta evakuoitiin savun vuoksi, mutta suurin osa pääsee koteihinsa tänään

Kivitalossa on 12 asuntoa, mutta kaikki asukkaat eivät olleet palon aikaan paikalla. Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

Varkauden Ahlströminkadun kerrostalosta evakuoitiin kahdeksan asukasta. Kuva: Eira Itkonen

Varkauden Ahlströminkadulla kerrostalossa oli aamulla tulipalo, mutta palo on saatu sammutettua. Kerrostalossa oli havaittu savua, minkä vuoksi palokunta oli kutsuttu paikalle.

Palokunta sai hälytyksen muutamaa minuuttia ennen aamukymmentä.

Palokunta löysi palon kerrostalon ensimmäisen kerroksen välipohjasta. Palokunta joutui purkamaan palon yläpuolisen asunnon lattiarakenteita pois, jotta paloon päästiin käsiksi.

– Kaksi asuntoa on asumiskelvottomia ainakin jonkin aikaa, koska lattiarakenteita on jouduttu purkamaan ja savuvahinkoja on tullut, kertoo päivystävä palomestari Jani Kasanen.

Syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Kivitalossa on 12 asuntoa, mutta kaikki asukkaat eivät olleet palon aikaan paikalla.

– Kahdeksan asukasta evakuoitiin talosta savun vuoksi. Joukossa ei ole lapsia, Kasanen kertoi aiemmin.

Palokunnan arvion mukaan suurin osa asukkaista voi palata takaisin koteihinsa vielä tänään. Palon takia purkutöitä jouduttiin tekemään kahteen asuntoon, ja näiden kahden asunnon asukkaat joutuvat tilapäismajoitukseen.

Yksi kerrostalon asukkaista vietiin palomestarin mukaan päivystykseen tarkastettavaksi savun hengittämisen takia.

Palomestarin mukaan tulipalossa oli ainekset isompaan tuhoon

Tulipalossa oli ainekset isompiin vahinkoihin.

– Onneksi saimme tulipalosta hyvin kiinni. Kohde on vanha kerrostalo, missä on purueristeet: niissä palo saattaa levitä nopeastikin. Olemme helpottuneita, ettei palo ehtinyt laajeta isommalle alueelle, Kasanen toteaa.

Paikalla oli noin 15 sammuttajaa. Sammutusyksiköitä oli Varkauden paloasemalta, Stora Enson palokunnasta Varkaudesta, Leppävirralta ja Joroisista.

Uutisen tietoja päivitetty 27.12.2021 klo 15.55 ja 16.08.