Hyppää sisältöön

Hotelli Emilia menee kiinni tammikuun alussa Hämeenlinnassa

Etelä-Hämeen Osuuspankki uudistaa ja peruskorjaa Hämeenlinnan keskustassa olevaa kiinteistöään. Mittavan peruskorjaushankkeen ensimmäinen osa valmistui jo kaksi vuotta sitten. Toinen osa käynnistyy tammikuun alussa.

Hotelli Emilia avautuu uudistuneen vuoden 2022 aikana. Kuvituskuva. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Etelä-Hämeen Osuuspankki jatkaa Raatihuoneenkadun kiinteistönsä remonttia. OP Etelä-Häme ja Etelä-Hämeen OP Koti toimivat pankin omistamassa kiinteistössä. Hämeenlinnan keskustassa kävelykadulla sijaitsevan kiinteistön suurimmat vuokralaiset ovat Hotelli Emilia, Hämeenlinnan Parkki Business Park sekä Linnan Kehitys. Lisäksi rakennuksessa on Hämeenlinnan kaupungin elinvoimatoimintoja.

Jo aiemmin kiinteistöstä on kunnostettu Hämeenlinnan Parkki Business Parkin, Linnan Kehityksen sekä kaupungin elinvoimatoimintojen tiloja. Tilat valmistuivat noin kaksi vuotta sitten.

Peruskorjaushankkeen toinen osa käynnistyy heti tammikuun alussa. Ensin on vuorossa Hotelli Emilia ja sen jälkeen osuuspankin omien tilojen vesi- ja viemäriputkistot. Myöhemmin on vielä vuorossa kiinteistön sisäpihan pysäköintikannen perusparannus ja kiinteistön julkisivuremontointi.

Kokonaisinvestointi on noin kahdeksan miljoonaa euroa. OP Etelä-Hämeen toimitusjohtaja Mika Helin kertoo tiedotteessa, että Hotelli Emilian uudistaminen on koko peruskorjaushankkeen suurin investointi.

Hotelli remontoidaan kokonaan uusiksi

Emilian peruskorjaus alkaa heti tammikuun alussa ja hotelli on kiinni koko remontin ajan. Emilian käytössä olevissa tiloissa uusitaan muun muassa vesi- ja viemäriputket sekä ilmastointi ja hotellihuonejäähdytys. Samassa yhteydessä kunnostetaan hotellihuoneiden kylpyhuonetilat, uusitaan ikkunat ja tehdään myös muita hotellin tilojen perusparannustöitä.

Lisäksi hotelli tekee myös omia investointeja parantaakseen asiakasviihtyisyyttä.

– Tulemme uusimaan muun muassa hotellin kaikki sängyt, huonelukitusjärjestelmän sekä panostamaan edelleen hotellihuoneiden viihtyisyyteen, sanoo Hotelli Emilian hallituksen puheenjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Etelä-Hämeen Osuuspankki on solminut jo yli 30 vuotta tiloissa toimineen, hämeenlinnalaiseen Tawastia Groupiin kuuluvan Hotelli Emilian kanssa pitkän vuokrasopimuksen. Kiinteistön tilat on hotellin jatkovuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lähes täysin vuokrattu.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.