Hyppää sisältöön

Keitele Groupin Kylävainio: "Tämä on täysin Suomen lakien vastaista toimintaa"

Keitele Groupin toimitusjohtajan Ilkka Kylävainion mukaan työtaistelussa ei ole kyse palkoista, vaan valtataistelusta.

Keitele Groupin toimitusjohtajan Ilkka Kylävainion mukaan AKT toimii laittomasti. Kuva: Kaija Kervinen / Yle

Keitele Group paheksuu AKT:n viime viikolla aloittamaa saartoa ja satamien huomista työnseisausta, sanoo yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio.

– Tämähän on valitettavaa, että AKT ei kunnioita lakeja. Odotamme ja edellytämme, että AKT lopettaa tällaisen rikollisen toiminnan. Tämä on täysin Suomen lakien vastaista toimintaa, jolla yritetään painostaa Keitele- yhtiöitä, Kylävainio sanoo.

Viikko sitten käräjäoikeus kielsi AKT:lta Keitele-yhtiötä koskevan saarron.

Kylävainion mukaan työtaistelussa ei ole kysymys palkoista, koska Keitele on tarjonnut joka vuosi parempia palkkaehtoja kuin Teollisuusliitto.

– Esimerkiksi viime vuonna maksoimme 806 000 euroa voittopalkkiota. Jokaiselle palkkalistoilla olevalle se tarkoitti noin kuuden prosentin palkanlisää.

Kylävainion mukaan Teollisuusliitto haluaa yksipuoleisesti teettää yrityskohtaisen työehtosopimuksen, vaikka se edustaa vain vähemmistöä Keiteleen työntekijöistä.

– Tässä ei ajatella henkilöstön palkka-asioita, vaan halutaan vain käyttää valtaa, Kylävainio sanoo.

Keitele ei ole saarron vuoksi toistaiseksi lähettänyt satamiin tavaraa. Pohjoissavolaisen perheyhtiön Keiteleen Kemijärven tuotteita laivataan muun muassa Oulusta, Kotkasta ja Pietarsaaresta.

Lue myös: