Hyppää sisältöön

Kainuun keskussairaalassa on syntynyt tänä vuonna jo yli 800 vauvaa – ulkopaikkakuntalaisten synnyttäjien määrä edelleen kasvussa

Oma perhehuone, yksilöllinen hoito ja markkinointi sosiaalisessa mediassa on herättänyt maakunnan ulkopuolelta tulevien mielenkiinnon synnyttää Kajaanissa uudessa keskussairaalassa.

Suvi Leinonsen lapsi oli tänä vuonna Kainuun keskussairaalassa syntynyt 800:s vauva. Kuva: Antti Valtteri Tauriainen / Yle

Kainuun keskussairaalan suosio synnytyspaikkana kasvaa. Kainuuseen tullaan synnyttämään maakunnan ulkopuolelta, muun muassa Pohjois-Pohjanmaalta.

Maanantaihin 27. joulukuuta mennessä uuden elämänvalon on sairaalassa nähnyt tänä vuonna jo 817 lasta.

Kainuun keskussairaalan, eli tuttavallisemmin KAKS:n kätilöt ovat tuoneet esille ja tietoisuuteen uuden sairaalan synnytysosaston mahdollisuuksia muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Yksi iso syy Kajaaniin synnyttämään tuleville on juuri oma perhehuone.

Yksi ulkopaikkakuntalaisista on Pyhännältä tullut Suvi Leinonen, joka synnytti juuri ennen joulua Kajaanin keskussairaalassa 14. lapsensa. Vauva oli tänä vuonna 800:s Kainuun keskussairaalassa syntynyt lapsi.

Leinosella oli nyt toinen kerta, kun synnytyspaikkana on Kainuun keskussairaala.

– Tykkään pienestä paikasta, jossa on yksilöllistä hoitoa. Täällä saa oman huoneen ja tämä on mukava paikka, kertoo Leinonen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.