Hyppää sisältöön

Laaja sähkökatko Elenian verkossa Nokialla on saatu korjattua

Katkon syynä oli maakaapelin vaurioittaminen Nokian Prisman lähellä.

Elenian sähköverkossa alkoi tiistaina aamupäivällä laaja sähkökatko. Vian alkuvaiheessa Nokialla oli pahimmillaan yli 3 300 asiakasta ilman sähköä.

Elenian sähkökatkokartan (siirryt toiseen palveluun)mukaan kello 12.40 sähköt olivat poikki lähes 500 asiakkaalta Nokialla. Kello 13.45 sähköt oli saatu palautettua kaikille asiakkaille.

Katkon aiheutti keskijännitekaapelin katkeaminen. Elenian käyttöpäällikkö Heikki Paananen kertoo, että maakaapeli katkesi ulkopuolisen toimijan kaivutöissä Nokia Prisman lähellä.

Katko alkoi 11.45. Aluksi sähköttömiä talouksia oli 3 382, mutta melko nopeasti vika saatiin rajattua reiluun 400 asiakkaaseen.

Kaapelin katkeamisesta aiheutui kaksi vikaa. Toinen oli Viikin alueella Nokian keskustan lähellä ja toinen Taivalkunnassa. Taivalkunnassa oli noin 50 asiakasta sähköttä. Viat saatiin korjattua arvioitua nopeammin.

– Uskomme, että aika pian saadaan sähköä Nokian keskustan seudulle. Asentajat ovat jo matkalla. Taivalkunnassa vika voi kestää pidempään. Arvio on, että kello 16:een mennessä saadaan sähköt kaikille, Paananen kertoi Ylelle hieman ennen kello 13:ta.

Kaapelin katkeaminen harmittaa Elenian käyttöpäällikköä.

– Harmittaa tällaiset tapaukset. Kaikilla verkkoyhtiöillä on ilmainen ja helppo kaapelinnäyttöpalvelu. Toivomme, että sitä käytettäisiin, Paananen sanoo.

Sähkökatkosta kertoi ensin Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Uutista on päivitetty kauttaaltaan kello 13.47, kun katko oli saatu korjattua.